Світ

Целібат відімре?
Уперше в чеській історії римо-католицьким священиком став одружений чоловік. Ян Кофроньє повинен був стати священиком ще кілька десятиліть назад, але в умовах тоталітарного режиму це було неможливо.  До речі, нещодавно в Польщі було висвячено одруженого чоловіка на диякона.

Мер-покійник
На виборах мера Войнешти (Румунія) до бюлетенів  включено… покійника. 58-річний мер, який хотів покерувати ще один строк, помер від серцевого нападу в день виборів. Крім нього, до списку був включений лише один кандидат, тож виборча комісія думає, що робити, коли вибори  виграє покійник.
Сивина в бороду…
Влада Єгипту заборонила 92-річному арабу, що має нафтодобувний бізнес, одружуватися з 17-річною єгиптянкою: згадали про закон, згідно з яким різниця у віці подружжя не може перевищувати 25 років. Багатому дідусеві пояснили: дружина не зможе супроводжувати його у подорожах.
Як його варити?
Кулінари бельгійського міста Тубі виготовили найдовше у світі спагетті. Воно «потягнуло» на 80 м 46 см, на його виготовлення використали 12 кг пшеничного борошна. Торік бельгійські кулінари теж спромоглися відзначитися, підсмаживши найбільший у світі омлет, який занесено до Книги рекордів Гіннеса.
Дороге задоволення – донька
Індійська поліція запропонувала чіпляти новонародженим  у південних провінціях спеціальні радіоярлики для боротьби з викраденнями та підмінами дівчаток на хлопчиків. Датчики чіплятимуться одразу після пологів  на мати й дитину, а також на двері палати. Щоразу, коли малюка виноситимуть з палати, датчики сигналитимуть.
Рішення прийняте тому, що новонароджених дівчаток часто викидають або підміняють хлопчиками, а інколи навіть убивають, щоби у майбутньому не платити за них посаг. В Індії батькам нареченого зазвичай дарують… авта, мотоцикли, золото і гроші. Це доводить окремі родини до зубожіння.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *