Світ

▶▶Казахи на авеню мільйонерів  ▶▶Поліція проти щастя ▶▶Риби як птахи ▶▶Острови під водою ▶▶Бджолам несолодко ▶▶

Казахи на авеню мільйонерів

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв таємно прикупив один з найдорожчих будинків Лондона – «особняк Топрака» на Бішопс-авеню в Хемпстенді. Цю вулицю ще називають вулицею мільярдерів. Будинок за 50 млн. фунтів стерлінгів від імені Назарбаєва купив колишній голова КДБ Казахстану.

Поліція проти щастя

Британська поліція вимагає скасувати «щасливі години» в пабах і барах. Щодня від 17 до 19 години бари продають алкоголь дешевше або з бонусними порціями, тож на вулицях більшає п’яних хуліганів. Раніше подібні заходи заборонили в Голландії, де спиртне зі знижкою продавали навіть 14-15-річним підліткам.

Риби як птахи…

Теплолюбні види риб поступово виживають холодолюбних з водойм, – б’ють на сполох французькі вчені. Крім того, дрібної риби більшає, а великої – меншає. Велика риба тікає з водойм, у яких через глобальне потепління зростає середня температура води. Найчастіше з прісних водойм зникають щуки і форелі, з морів – камбала.

Острови під водою

Влада Мальдівів планує купити землі в інших держав на берегах Індійського океану, зокрема Індії та Шрі-Ланці. Через уже згадуване потепління цю острівну країну найближчим часом може повністю змити з карти світу. Уряд уже розпорядився створити спеціальний фонд у розмірі $ 1 млрд. і поповнювати його за рахунок доходів від туризму.

Бджолам несолодко…

У Європі масово вимирають бджоли. Людство залишиться без воску та меду. На планеті можуть загинути 80% рослин, які запилюються бджолами. Найгірша ситуація в Німеччині, Греції, Іспанії, Португалії, Польщі та Україні. Винуватцем загибелі бджіл вважають кліща Varroa. Кліщ, розміром 2 мм, потрапляє до бджолиного рою, поїдає бджіл та їхній приплід. Коли його помічають, рятувати соти вже пізно. Якщо обприскувати вулики отрутою, меду їсти не можна. Інші причини загибелі комах – станції мобільного зв’язку і супутникові антени, які дезорієнтують бджіл у просторі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *