Світ

▶▶Кардинали в «Інтерполі» ▶▶Геть дітей з Інтернету! ▶▶«Голубе» розлучення ▶▶Нам би так! ▶▶Лем про Сталіна ▶▶

Кардинали в «Інтерполі»

Ватикан став 77-им членом міжнародної організації кримінальної поліції «Інтерпол». Співробітничати з поліцією буде корпус жандармерії і гвардійці Папи Римського. Мотиви приєднання Ватикану до «Інтерполу» не розголошуються.

Геть дітей з Інтернету!
У Великій Британії почала працювати Рада з дитячої інтернет-безпеки. Її мета – захистити дітей від насильства, порнографії, жорстоких ігор в Інтернеті. Співробітники Ради розповідатимуть дітям про небезпеки Інтернету і розробить кодекс поведінки на сайтах.
«Голубе» розлучення
В окружному суді Градця Кралевого прийнято перше в історії Чехії рішення про скасування зареєстрованого гомосексуального шлюбу. Причина розлучення: «богемний стиль життя одного з партнерів, зради й лінощі». Більше розлучені геї вступати в шлюб не хочуть.
Нам би так!
В італійському Марино трапився казус. Недільного ранку жителі містечка захотіли вмитися, однак з кранів замість води текло… вино. Мерія Марино готувалася до фестивалю вина і випадково підключила насоси не до фонтана, з якого зазвичай тече напій, а до водогону. Мабуть, перед тим вдало продегустували…
Лем про Сталіна
Неопублікований рукопис Станіслава Лема, присвячений Йосифу Сталіну, знайдено в архівах письменника. Сатирична опера «Поклоніння» (інша версія – «Приниження») була написана в кінці 40-х років ХХ століття. Сюжет поєднує Сталіна, ідейну комуністку, геніального вченого та хороброго радянського шпигуна, які будують світле майбутнє.
– Розуміючи, що за таку сатиру можна потрапити до в’язниці, автор надійно заховав твір так, що сам не зміг знайти до самої смерті. Письменник поклав рукопис до теки з написом «Закінчений кримінал», – розповіла журналістам дружина Лема Барбара.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *