Світ

Кому могилку?
Незвичайний приз – безкоштовний похорон – поки що ніхто не вимагає в організаторів лотереї в Неаполі. Невідомий власник виграшного квитка може отримати місце на цвинтарі, труну, могильну плиту і 2  підсвічника. «Щасливчик» може передати право на отримання призу іншому.
Геть «Кітікет»!
Віднедавна у Великій Британії набув чинності закон, згідно з яким власників котів і псів-товстунів судитимуть за… жорстоке поводження з тваринами. Засудженим «світить» альтернатива: 20 тис. фунтів або 51 тиждень ув’язнення. Каратимуть і тих, хто відмовлятиме домашньому улюбленцю у спілкуванні.
Привіт від Ейнштейна
У підвалі планетарію Єврейського університету в Єрусалимі знайшли телескоп, який належав Альберту Ейнштейну.  Що очікує на телескоп після ремонту, поки невідомо. Ймовірно, його продадуть на аукціоні. Нещодавно один з листів Ейнштейна продали за $400 тис.
Прості великі числа
Американські та німецькі математики виявили два найбільших простих числа в історії. Це набагато полегшить систему шифрування, яка використовується в ЕОМ. Найбільше велике просте число складається з 12979189 цифр. Інше число з 11185272 знаків виявили на 2 тижні раніше.
Для тих, хто «не в курсі»: простими називаються числа, які діляться без остачі лише на одиницю та на само себе. Математичні особливості таких чисел використовуються у багатьох системах криптографії. Пошуки таких чисел зумовлені бажанням створити ключ до ЕОМ, який неможливо зламати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *