Світ

По-людському…
У Хельсінкі встановлять «ввічливі» урни, які говоритимуть «спасибі» голосами відомих у Фінляндії людей. Тамтешня влада знаходиться у безперервному пошуку нових рішень для підтримки міста в чистоті. Ідея з урнами, що розмовляють, виглядає дуже симпатичною.
Міс церква
Італійський священик Антоніо Рунджи з містечка Мондрагон оголосив у своєму блогу конкурс для католицьких монахинь «Сестра Італії». Він хоче похитнути стереотип, що «монахині – некрасиві, вічно засмучені і старі». Священик сподівається, що в конкурсі візьме участь щонайменше тисяча монахинь з різних країн.
Кримінал on line
Лондонська поліція запустила інтернет-проект «Кримінальна онлайн-карта Лондона». Його завдання – показати користувачам криміногенний рівень у різних районах, зазначаючи кількість злочинів. Залежно від їхньої кількості, райони міста забарвлені в різні кольори – від фіолетового (низький) до червоного (найвищий рівень злочинності).
Підхалтурили…
Влада канадського Торонто зуміла привернути увагу Книги рекордів Гіннеса до своєї вулиці «Йонг-стріт». Її назвали найдовшою вулицею у світі – 1896 км! І хоча насправді це частина хайвею №11 – автомагістралі, яка проходить через усю Канаду, ніхто не збирається позбавляти «Йонг-стріт» почесного титулу.
Прем’єри у мистецтві
Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі готує до виходу другий альбом «Пісень про кохання». 72-річний прем’єр працює разом з неаполітанським співаком Маріо Апічелла. Очікується, що, з урахуванням завантаженого графіка прем’єра, робота над альбомом завершиться до грудня 2008 року. Перший альбом любовних пісень Берлусконі, які були виконані Маріо Апічелла, вийшов в 2003 році і потрапив в топ-50 італійського хіт-параду.
До речі, музикою професійно займалися чимало колишніх політиків. Екс-президент Біл Клінтон грає на саксофоні, а британський екс-прем’єр Тоні Блер у студентські роки продюсував хлопчачий музичний гурт.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *