Світ

Ведмідь – злочинець
Македонський пасічник подав до суду позов на дикого ведмедя, який потрощив його вулики і з’їв мед. Звіра звинуватили у пограбуванні та незаконному нанесенні шкоди.Мідяк на навчання
У Москві відкриють пам’ятник студентським прикметам. Він з’явиться у Мар’їнському парку 850-річчя Москви. Студенти ставатимуть на п’ятак і загадуватимуть бажання на найближчу сесію. Поряд поставлять зношені мідні черевики: їх треба начищати з думкою про добрі оцінки.
Газові проблеми
Фіскальне нововведення естонського уряду боляче вдарить фермерів по кишені. Аби компенсувати викиди метану від корів, влада зобов’язує фермерів платити за створення коровами парникового ефекту. Перші платіжки власники великої рогатої худоби вже отримали.
Дряпанули і… драпанули?
Несподівану знахідку виявили археологи на Кіпрі, у стародавньому місті-державі Аматус. На свинцевій табличці давногрецькою видряпані… прокльони. Вони спрямовують негатив замовляння на статевий орган невідомого чоловіка, який, мабуть, чимось розлютив автора свинцевої записки.
Італійців розрізнятимуть
за відбитками

Комісія парламенту Італії ухвалила, що від 2010 року всі ідентифікаційні картки громадян країни мають містити відбитки пальців. Держава має намір ввести цей захід, щоб уникнути звинувачень у дискримінації, оскільки Рим був розкритикований за плани змусити циганів та їхніх дітей зняти відбитки пальців. Європарламент, Румунія (вихідцями з якої є багато циганів), а також релігійні конфесії засудили цей намір, порівнявши його з «тавруванням» нацистами євреїв у 30-х роках минулого століття. Тож тепер «тавруватимуть» усіх підряд.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *