Старт Чернівецького гендерного автопробігу

Українське суспільство має історичний досвід існування жіночого руху другої половини ХІХ – початку ХХ століття, і сьогодні, на етапі становлення сучасного жіночого руху, в умовах пошуку об’єднавчої ідеї та формування ідеології надзвичайно важливим є знання історичних уроків жіночого руху, усвідомлення традицій самого руху, без яких розвиток сучасного етапу не має перспективи.

На західноукраїнських землях, що входили до складу Австрії, піонеркою жіночого руху була Наталя Кобринська, яка в 1884 році заснувала в Станіславі “Товариство руських женщин”. Саме від 1884 року веде своє літочислення український жіночий рух.

22 травня 2009 року стартуватиме обласний гендерний автопробіг присвячений 125 річчю українського жіночого руху. До участі заявлено близько 30 автомобілів з усіх районів Чернівецької області і міста Чернівці. Автопробіг ініційований Асоціацією жінок-депутатів місцевих рад Чернівецької області за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради.

Місце старту: Театральна площа, м. Чернівці

Початок об 11.30.

Ігор Кухарчук

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *