Сподіваємося на сусідів

До редакції звернулися жителі хутора Плай на Путильщині. Тут після злив «поїхала» земля і зсунулася дорога від Яблуниці до Плаю. У людей закінчується хліб, а до «цивілізації» – 4 години в обхід провалля і то лише за сухої погоди. Жодного натяку на ремонт дороги не видно.

Голова Путильської райради Андрій Дутчак щиро дивувався:

– Що ви таке кажете? Щойно від мене вийшла людина, яка живе на тому хуторі, значить, дорога є. Щоправда, вона геть розбита, нею можна проїхати лише вантажівкою. А що ми можемо зробити? Дорога на Яблуницю належить до відання Верховинського району сусідньої Івано-Франківщини, тобто, ремонтувати її повинні наші сусіди. Ми телефонували до них, але останніми днями там сильні грози і проблем у них на порядок більше, ніж у нас. Тому про терміни ремонту нічого сказати не можу.

Принагідно поцікавилися у п. Дутчака іншим питанням, яке хвилює місцевих мешканців: чи правда, що від 1 жовтня відкриють пункт пропуску до Румунії через Путильщину:

– Так, восени, згідно з міжнародними угодами, відкриється автомобільний пункт пропуску «Руська – Ульма». Наразі румуни повним ходом обладнують його.

– А що роблять у нас?

– Нічого не роблять! У нас є будівля, митники, прикордонники, все, як у румунів. Просто вони хочуть переобладнати пункт, аби було «як у Європі», а нам коштів на це ніхто не виділив.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *