Смерть та збитки від пожеж

Через необережність виникло 2 пожежі

З настанням справжніх морозів на Буковині суттєво зросла кількість пожеж. Основні причини виникнення загорянь – це необережне поводження людей з вогнем (залишена без нагляду свічка, паління в ліжку, дитячі пустощі з вогнем) і порушення елементарних правил безпеки при експлуатації пічного опалення. Буковинці нехтують простими правилами користування пічками, що призводить до трагедій та втрати майна.

Два дитячих життя вдалося врятувати вчора на пожежі у Заставні. Вдень у м. Заставна загорівся житловий будинок. За п’ять хвилин на місце виклику прибули пожежники. Горів одноповерховий цегляний будинок, вогонь поширювався з кімнати. Сусіди вивели з будинку двох хлопчиків – 6 та 4 років, синів власниці будинку. Люди намагалися загасити полум’я відрами з водою, проте це було нереально – горів телевізор, домашнє майно, до того ж приміщення було сильно задимлене. Пожежники за допомогою спеціальної техніки за 20 хвилин впоралися з гасінням пожежі. Вогонь знищив телевізор, магнітофон, домашні речі, 2 ліжка, віконні рами. Обох дітей направлено в лікарню на обстеження. Припускають, що саме через їхні пустощі з вогнем і загорілася кімната. Силами вогнеборців врятовано від знищення житловий будинок на суму 30 тис.грн.

А через залишену без нагляду свічку вчора близько 19 години загорівся 2-поверховий житловий будинок у Чернівцях по вул. Жасмінній. Прибувши на місце виклику, пожежники встановили, що вогонь поширюється з підвального підсобного приміщення, де зберігалися будівельні матеріали та старі речі. Через сильну задимленість приміщення вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Втім, за 20 хвилин загоряння було ліквідовано. Вогонь знищив речі, які зберігалися у підвалі, пошкодив стіни та стелі кімнат на 1 поверсі. Силами пожежників врятовано майна на півмільйона гривень.

Загинув чоловік

Вчора ввечері у с. Банилів Вижницького району виникла пожежа в житловому будинку. Одноповерховий дерев’яний будинок належить 75-річному пенсіонеру, який проживав один. Сільська пожежна команда миттєво прибула на місце виклику та встановила, що дим поширюється зсередини будинку. Зайшовши всередину, рятівники побачили, що тліє ліжко, на якому спав старенький. Пожежу було ліквідовано підручними засобами у лічені хвилини, проте життя дідуся врятувати не вдалося. Він загинув від отруєння чадним газом, який виділявся під час тління матрацу та постільної білизни. Ліжко зайнялося через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення: перенакал печі спричинив займання постільної білизни.

Ще три пожежі трапилися вчора з поки що невстановлених причин. Опів на восьму ранку в с. Мілієво Вижницького району загорілася дерев’яна господарська будівля. Вогонь знищив 1 січкарню, 2 деревообробні станки, господарські корма, перекриття споруди.

У с. Опришени Глибоцького району горів одноповерховий саманний житловий будинок, який належить 82-річній пенсіонерці. Незважаючи на зусилля кількох пожежних частин, вогонь знищив перекриття, покрівлю та майно, яке знаходилось у будинку. На щастя, обійшлося без людських жертв, а причина виникнення загоряння встановлюється фахівцями ГУ МНС.

Ще одна пожежа виникла в с. Ванчиківці Новоселицького району. Тут горів піднавіс з сіном. Вогонь знищив піднавіс та 6 тонн сіна, які зберігалися в ньому. Силами пожежників було врятовано від загоряння прилеглий житловий будинок.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *