Щоби уникнути звільнення, керівник госпіталю для інвалідів Мігайчук… пішов у декрет

На вчорашній 26-й сесії Чернівецької обласної ради вкотре постало питання доцільності перебування на посаді головного лікаря Чернівецького госпіталю ветеранів війни, колишнього регіонала, а нині позафракційного депутата облради, Манолія Мігайчука. Задля його вирішення до сесійної зали завітало близько десятка ветеранів-афганців. Отже, народні обранці з крайового парламенту навіть вирішили розглянути це питання першим.

Нагадаємо, Мігайчука звинувачують у тиску на колектив госпіталю, фінансових і тендерних зловживаннях. Профільна комісія облради теж рекомендувала звільнити Мігайчука.

Присутній на сесії працівник госпіталю Олександр Воронюк розповів, що за неповних 5 років кермування Мігайчука з установи звільнено 240 працівників.

006

– Це був конвеєр: одні звільнялися, інші приходили, причому Мігайчук звільняв або за власним бажанням, або «за статтею». А ще, за словами Воронюка, головний лікар облаштував собі у госпіталі релакс-кімнату з «плазмою», холодильником, баром, шкіряним кріслом. Перепрацьовує чоловік, стомлюється, тож має гарно відпочити?!

Сам Мігайчук називає звинувачення у свій бік «перекручуванням».

Хоча з Мігайчуком 19 березня 2014 року поновили контракт на 5 років, звільнити його можна було б хоч сьогодні, якби він не втік у відпустку з догляду за дитиною (онучкою). Так витончено уникнути звільнення з посади вміють лише чиновники.

Після гарячого двогодинного обговорення депутати ухвалили рішення про звільнення Манолія Мігайчука із займаної посади першого дня виходу з декретної відпустки. За це проголосували 59 депутатів.

 

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *