Прокурори перевірили, як утримуються ув’язнені у Чернівецькому СІЗО

Виконувач обов’язків керівника Чернівецької обласної прокуратури Вячеслав Чорней провів особистий прийом ув’язнених у Чернівецькому  СІЗО.

Станом на 28 травня в слідчому ізоляторі утримувалося 206 осіб. Серед них: 10 жінок, 2 неповнолітніх, 12 іноземців, 5 колишніх працівників правоохоронних органів і 26 осіб, які чекають вступу вироків у законну силу.

Вячеслав Чорней здійснив обхід території, з’ясував стан приміщень, у яких перебувають громадяни (таких камер в установі – 72, серед них – одна платна (близько 2 500 гривень на місяць), харчоблоку, лазні та медичної частини.

«Навіть в умовах несвободи громадяни не мають бути позбавлені прав, гарантованих їм Конституцією та законами України», – наголосив Вячеслав Чорней під час спілкування з арештантами. 

Найбільше ув’язнених цікавили питання досудового розслідування та розгляду в судах кримінальних проваджень щодо них. На всі ці звернення особам надано ґрунтовні роз’яснення. Органи обласної прокуратури постійно тримають на контролі стан додержання прав громадян, які перебувають у місцях несвободи.

Задля своєчасного реагування на порушення прав затриманих, засуджених чи ув’язнених громадян у Чернівецькій обласній прокуратурі  діє «гаряча лінії» та «електронна пошта гарячої лінії».

Приймання звернень (повідомлень) даної категорії здійснюється у робочі дні з 09 до 18 години, за номером телефону (0372) 55-88-68, у вихідні дні та щоденно з 18 години до 09 години – за номером телефону (0372)55-29-01.  За бажанням, інформацію можна також надсилати на електронну пошту zpv@chrn.gp.gov.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *