Позички місцевим бюджетам

З метою безперебійного функціонування місцевих бюджетів (сільські, селищні, міські та районні ради) статтею 51 Закону України «Про Державний бюджет на 2009» передбачено надання короткотермінових позичок за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку.

Такі позички надаються виключно на оплату захищених статей: виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, стипендій студентам, придбання продуктів харчування, медикаментів та оплату комунальних послуг, енергоносіїв.

Позички надаються на договірних умовах терміном на шістдесять календарних днів без нарахування відсотків за користування цими коштами.

За вісім місяців 2009 року місцевим бюджетам Чернівецької області з єдиного казначейського рахунку було надано 418 позичок на суму 299,5 млн.грн., що на 61 позичку більше аналогічного періоду минулого року, а за об’ємом наданих позичок у 5,5 раз перевищує аналогічний період минулого року.

Аналіз даних у 2009 році показує, що сільським (селищним) бюджетам було надано 248 позичок або 59% до загальної кількості, за об’ємом це складає 10,4 млн. грн., відповідно районним бюджетам та бюджетам міст районного значення – 123 позички (29%, 186,1 млн. грн.), бюджетам міст обласного значення – 47 позичок (12%, 103 млн. грн.).

Найбільший об’єм позичок отримав бюджет міста Чернівці, а також місцеві бюджети Сторожинецького, Вижницького та Заставнівського районів. Найменшим ж об’ємом позичок скористались місцеві бюджети Новоселицького, Сокирянського та Путильського районів

ГУДКУ в Чернівецькій області проводить контроль за цільовим використанням позичкових коштів виконуючи одну із контрольних функцій органів ДКУ.

Прес-служба ГУДКУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *