Позбавити посад

усе керівництво Вижницького РЕМ вимагає Уповноважений Держкомпідприємництва з питань захисту прав підприємців у Чернівецькій області Володимир ДОРОШ

До його приймальні постійно звертаються зі скаргами підприємці Вижницького району: місцевий РЕМ систематично та безпідставно перешкоджає їхній господарській діяльності, відключаючи від електропостачання та застосовуючи інші форми тиску. Через це деякі підприємці тривалий час не могли здійснювати господарську діяльність, тож понесли значні збитки і, не виконавши договірних зобов’язань, змушені були скоротити робочі місця.
Усі підприємці, які звернулись, регулярно і вчасно оплачували послуги з електропостачання. Та Вижницький РЕМ, не вдаючись до аргументації, відключав їх від електропостачання, а потім навіть подав на них судові позови.
За цими позовами судові рішення були прийняті на користь підприємців, що засвідчило безпідставність вимог РЕМу. Але, незважаючи на це, Вижницький РЕМ досі не відновив електропостачання частині суб’єктів підприємницької діяльності. Натомість, з тими, кому підключив електроенергію, «зводить рахунки» по-іншому.
Варто зауважити, що під час засідання обласної Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке відбулося 20 березня 2008 року, вже розглядалося питання про дисциплінарну відповідальність керівництва Вижницького РЕМу, а також про необхідність постійного розгляду питання роботи ВАТ «Чернівціобленерго» та його структурних підрозділів на кожному засіданні обласної Координаційної ради. Це засвідчило, що обласна влада стоїть на боці підприємців. Однак, керівництво Вижницького РЕМу не зробило жодних висновків і продовжує безпідставно перешкоджати розвитку бізнесу на теренах Вижниччини.
«Враховуючи ці обставини, прошу звільнити начальника Вижницького РЕМу та його заступників за безпідставне перешкоджання здійсненню господарської діяльності підприємцями Вижницького району», – написав В. Дорош у відкритому листі до голови Чернівецької ОДА В. Куліша, голови Чернівецької обласної ради І. Шилепницького та голови Правління ВАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго» Я. Команяка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *