Повінь у Чорногузах: надія на краще життя

Спогад, який навіює жах

Спочатку наша колишня хата зсунулася метрів на 100. Уже в пятницю зранку ми бачили, що насувається біда і намагалися контролювати цей процес. Вище була територія садів і ми сподівалися, що земля зупиниться. Та з суботи на неділю зсув дійшов до будинків. Цієї осені було б 18 років, як ми вселилися в ту хату. Торік ще й ремонт зробили, – із сумом згадує Галина Миколаївна Козлан.

Програла «Шампанське» президенту

– Три місяці тому ми з президентом приїхали на голе поле, – розповідає Галина Козлан. – заклалися з Віктором Андрійовичем на пляшку «Шампанського», що через три місяці тут нічого не зміниться. Я програла. У хвилини відчаю, після сильного стресу і переживання мене тримало слово Президента. Я дуже рада, що нам не просто відбудували помешкання, а й створили всі умови для життя. Наша нова вулиця схожа на мікрорайон міського типу з усіма комунікаціями. Ми з сім’єю про такий будинок не могли навіть мріяти.

Будинки росли, як гриби

Люди, які залишилися без даху над головою після літньої повені, незабаром вселяться у нові помешкання. Збудовано 21 будинок на новій вулиці, названій на честь Івана Миколайчука. Для потерпілих зробили усе можливе, щоби вони забули тяжку втрату. В новобудовах – утеплена підлога, сантехніка, і навіть холодильники та газові плити.
Як повідомив Іван Дякон, начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА, на будівництво витратили близько 11 млн. грн. Вартість 1 кв м складає приблизно 5 тис. грн. Усі будинки різні: їхня площа залежить від розміру попереднього житла потерпілих (від 60 до 150 кв м). Люди отримають ключі протягом 2-х тижнів.
Любов ПЛАХІНА, «Версії», Чернівці-Чорногузи-Чернівці

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *