Порядок здійснення рибогосподарської діяльності на ставках та озерах Чернівецької області

Як повідомляє Чернівецький територіальний відділ Верхньо-Дністровського державного басейнового управління охорони, використання та відтворення живих ресурсів та регулювання рибальства, діяльність рибних господарств в Україні регламентується відповідними нормативно-правовими актами, а саме Інструкцією «Про порядок здійснення штучного розведення, вирощування риби, інших водних живих ресурсів та їхнього використання у спеціальних товарних рибних господарствах» та Інструкцією «Про порядок проведення робіт з відтворення водних живих ресурсів».

Відповідно до цих нормативно-правових актів, рибогосподарська діяльність здійснюється на основі режиму (водойми площею більше 10 га) або науково-біологічного обґрунтування (водойми площею менше 10 га), які розробляються відповідними науковими установами для кожної конкретної водойми, погоджуються з територіальними органами рибоохорони та Мінохорони навколишнього природного середовища і затверджуються спеціальним уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань рибного господарства.

Для штучного розведення, вирощування водних живих ресурсів та їхнього використання користувач подає заяву до спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань рибного господарства. До заяви додається науково-біологічне обґрунтування, режим, карта-схема розташування об’єкту водного фонду та документи, що засвідчують статус суб’єкта підприємницької діяльності.

При погодженні наданої заяви користувач отримує право проводити рибогосподарську діяльність за умови дотримання усіх вимог, зазначених у відповідних нормативно-правових документах. При цьому користувач несе відповідальність за неухильне виконання своїх обов’язків, які зазначені у відповідних Інструкціях.

Штучне розведення, вирощування, заселення водних живих ресурсів здійснюються користувачем за попередньо затвердженими графіками в присутності комісії, яка створюється територіальним відділом рибоохорони з детальною фіксацією всіх дій у документах встановленого зразка (додатки до Інструкцій).

Вилов водних живих ресурсів може проводитися лише в порядку, вказаному у режимі та/або науково-біологічному обґрунтуванні, і лише затвердженими способами та знаряддями лову.

В разі порушення будь-якого пункту інструкції користувач несе відповідальність у відповідності до чинного законодавства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *