Порядок обстеження пошкодженого стихією майна

– Хто і як проводить обстеження майна, пошкодженого внаслідок стихійного лиха?
І. Тарангаш , с.Плоска Путильського району
Відповідає Надія ТАРНАВСЬКА, головний спеціаліст Головного управління юстиції у Чернівецькій області:

– Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 липня 2008 року «Про обстеження майна, пошкодженого внаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року», затверджено порядок обстеження такого майна. Відповідно до цього документа обстежуються житлові будинки, квартири (їхні частини), незалежно від форм власності, господарські споруди, інженерні мережі і споруди, об’єкти соціально-культурного призначення і земельні ділянки, відведені громадянам для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, які зазнали пошкодження внаслідок стихійного лиха.
Обстеження проводиться на підставі заяви, яка подається  до органу місцевого самоврядування за місцем розташування об’єкта або земельної ділянки:
* для будівель і споруд – власником, наймачем, орендарем об’єкта;
* для земельної ділянки – власником, користувачем або орендарем земельної ділянки.
Обстеження проводиться в одноденний строк спеціально створеною комісією з виїздом на місце.
За підсумками обстеження комісія складає акт, в якому визначаються технічний стан об’єкта та основні види пошкодження. На основі акта обстеження об’єкта комісія складає дефектний акт, в якому зазначаються обсяг і види ремонтно-відбудовних робіт.
Акт обстеження та дефектний акт затверджуються рішенням органу місцевого самоврядування, копія якого в одноденний строк надсилається заявникові та райдержадміністрації.
Сторінка Головного упрвління юстиції в Чернівецькій області та обласної організації Союзу юристів України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *