Пологовий будинок переїхав

Позавчора відновив роботу пологовий будинок №1. Однак працює він за новою адресою: по вул. Буковинській, 4а, у новозбудованому корпусі міської дитячої лікарні і має окремий заїзд із вулиці Чехова. Тут  розмістилися відділення патології вагітних, відділення з індивідуальними пологовими залами та операційними, післяпологове відділення, відділення реанімації з ліжками палат інтенсивної терапії та біохімічною лабораторією, відділення неонатального догляду та лікування новонароджених, відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених і відділення трансфузіології.

DSCN0335

Частина гінекологічних відділень і додаткові медичні послуги функціонуватимуть у корпусі «старого пологового» по вул. Головній, 129.

– Переселення закладу зумовлене тим, що до кінця року, а саме в день святого Миколая буде відкрито обласний перинатальний центр, – розповідає Ігор Шкробанець, директор Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації. – Центр буде розміщений в колишній будівлі акушерського корпусу пологового будинку №1  за адресою вул. Буковинська, 1а. Приміщення мають повністю реконструювати. Саме тому пологовий будинок тимчасово припинив діяльність за цією адресою та переселився.

Головна мета створення центру – безпека здоров’я матері й дитини в умовах ускладненої вагітності. З державних коштів на це виділили 85 млн. грн., 68 з них надійдуть у вигляді державних інвестицій. Решта – з державного бюджету.

За словами Ігоря Шкробанця, у перинатальному центрі працюватимуть усі 440 медичних працівників пологового будинку №1, ніхто не втратить роботу, а, навпаки, з часом наберуть іще працівників.

– Пологовий будинок розмістили в усіх вільних приміщеннях дитячої лікарні, – додав Сергій СТОРОЖУК, головний лікар Чернівецької міської дитячої лікарні. – Тому ми чітко розмежували територію дитячої лікарні та пологового будинку.

До слова, першою в новому приміщенні першого ж дня народилася дівчинка.

Лідія КИРИЛЮК, «Версіі», фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *