Похорон за 450 гривень

Від 1 січня допомога на поховання становитиме 450 грн проти нинішніх 300. Перелік осіб, на поховання яких виплачується зазначена допомога, встановлено постановою Кабміну.

Зокрема, до нього внесені особи, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі і не були зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні, ті, що взагалі не мали права на отримання пенсії або державної соціальної допомоги, а також особи, не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, але отримували державну допомогу на дитину або соціальну допомогу відповідно до закону «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

Така допомога виплачується також на поховання дитини, на яку один з батьків, опікун, піклувальник чи усиновитель, що не застрахований у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, отримував державну соціальну допомогу, поховання аспіранта, докторанта, клінічного ординатора, студента ВНЗ І-ІV рівня акредитації, що навчається на денній формі, учня ПТУ, якщо померлий не утримувався особою, застрахованою в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Зазначена допомога надається за останнім місцем проживання померлого з коштів місцевого бюджету на підставі заяви, паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу виконавця волевиявлення померлого або особи, яка зобов’язалася поховати померлого, довідки про смерть.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *