Пінчук проти всіх або Кому дістануться іноземні інвестиції

Для участі в Міжнародному інвестиційному форумі, який відбудеться в Чернівцях наступних вихідних, зареєстровані 68 проектів, власники яких хочуть отримати інвестиції. Вже ведуться переговори стосовно тих 12, що будуть презентовані на форумі. Фігуруватимуть три основні галузі: лісове господарство (лісопереробка та розвиток мисливського господарства); сільське господарство; туризм і рекреація.
На пропозицію взяти участь у форумі відгукнулися близько десятка посольств країн Європи та СНД. Росію представлятиме «Альфа Банк», Казахстан – підприємство газодобувної промисловості. Очікується прибуття потужних інвесторів з Кореї та США. Головним інвестором від України виступає фонд Віктора ПІНЧУКА.
Захід відбуватиметься за підтримки готельного комплексу «Черемош», двох банків і кількох страхових компаній. Бюджетні кошти використані тільки на поліграфію. Реєстрація учасників безкоштовна. Як стверджує Олександр ЛІЄВ, начальник Головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури ОДА, «Великі сподівання покладаються саме на іноземних інвесторів, адже вітчизняні обмежені терміном окупності, який сягає 2-3 роки, а іноземні цей строк розтягають. Коли ж цей форум закінчиться зацікавленістю інвесторів хоча б у п’ятьох проектах, тоді вважатимемо, що він пройшов вдало…»
Наталка СОКОЛОВСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *