Пенсії: через банк чи через пошту?

Виплата пенсій через банки

Виплата пенсій через банківські установи регулюється «Порядком виплати пенсій і грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у  банках»,  затвердженим  Кабміном України 30 серпня 1999 року.

Згідно з п.14 зазначеного «Порядку», якщо на отримання пенсій чи грошової допомоги видане доручення і сам пенсіонер не звертається за своїми грошима понад рік, або гроші понад рік взагалі не знімаються, уповноважений банк зобов’язаний повідомити про це відповідний орган Пенсійного фонду не пізніше 28 числа місяця, в якому виникли такі обставини, а одержувач пенсії –повинен особисто подати нову заяву до органу Пенсійного фонду за місцем проживання для продовження виплати пенсії.

У разі невиконання цієї умови орган Пенсійного фонду припиняє перерахування пенсії на поточний рахунок у визначеній одержувачем установі банку і здійснює виплату через підприємство поштового зв’язку за місцем проживання одержувача в установленому порядку.

Банківські установи щомісячно надають органам Пенсійного фонду зазначену інформацію, останні  надсилають пенсіонерам запрошення з проханням з’явитися для вирішення питання подальшої виплати пенсії. 

Якщо пенсіонер подає заяву до органу Пенсійного фонду, то виплата пенсії далі здійснюється у порядку, обраному пенсіонером.

Валентина Довбенчук,  начальник управління з  нарахування та виплати пенсій ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *