Омріяна подія у житті чи небачені витрати гаманця?

У природі, кажуть, все відбувається закономірно, а в житті нічого не буває випадковим. Зустрінуться люди, покохають одне одного і вирішать створити сім’ю – народити багацько дітей і зажити довго та щасливо, щоби й померти в один день. Та цьому щастю передує не менш щасливий обряд на ймення – весілля.

Нині серед молоді дуже популярні обряди, які проводяться за межами палацу урочистих подій. Так, цьогоріч уже пройшов 221 весільний обряд, з яких 168 – в органному залі, 29 – в ресторанах та 24 – в музеї народної архітектури, – зазначає Галина СОЛОГУБ, директор палацу урочистих подій. Хоча й Палац урочистих подій не втрачає своєї популярності, оскільки в ньому було проведено близько 400 обрядів. Отож, за вісім місяців поточного року ми провели понад 600 весіль, – каже Галина Федорівна.

– Цей весільний рік, як і осінній сезон, ми розпочали із золотого весілля, що вважається доброю прикметою для молодят. На даний момент відсвяткували 5 золотих та одне срібне весілля. Саме вересень є найбільш врожайним щодо весіль, – продовжує пані Сологуб. – На цей місяць уже заплановано близько 260 обрядів. У такі дні, як субота та неділя проводитимемо їх не менше 30. Жовтень та листопад нині ще частково вільні.

У листопаді, як відомо буде день із магічними цифрами – 11.11.11. На нього вже записалися 7 пар. Хоча надмірної уваги до нього поки що не спостерігається. Хоча молодята полюбляють такі чудернацькі дати.

Трансформер чи рибка?..

Організація свята – справа не з легких. Тому варто все обдумати і записати, не забути про запрошення й оформлення автомобілів. Ясна річ, обрати неперевершену сукню для нареченої та не менш шикарний костюм для нареченого.

Та все ж вибір весільної сукні для Неї – це, напевно, найважче з усього переліченого, оскільки сьогоднішні весільні сукні вражають своєю різноманітністю: вузькі та пишні, короткі й довгі, різних фасонів та кольорів.

Марін ГУРАЛЮК, чернівецький дизайнер, який спеціалізується на весільному вбранні розповідає, що на наступні 2-3 сезони модними будуть моделі «рибка», але вони потребують ідеальної фігури. Якщо у вас занадто круті стегна чи звабливо великі груди не ризикуйте й одягайте те, в чому вам буде комфортно. Зараз акцент роблять на складний крій та драпірування, натомість обираючи простоту в прикрасах. Не варто завантажувати сукню каменями Сваровскі.

– Загальноприйнятими вважаються 5 силуетів весільних суконь, – продовжує пан Марін. – Це – принцеса (інколи кажуть «баба на самоварі»), трапеція (образний силует), ампір (його помилково називають сукнею для вагітних), пряма-вузька сукня та рибка (або русалка). Та нові часи вимагають нових рішень. Сьогодні особливе місце посіли короткі весільні сукні та, так звані, «трансформери» – сукні, які під час весілля з одного силуету перетворюються в інший. Дуже цікаво виглядають також сукні, що міксуються, тобто поєднуються. Для прикладу: мікс ампіру з пишною спідницею виглядає досить елегантно.

Щодо ціни, то весільне вбрання можна придбати і за тисячу гривень, і за 100 тис. Та, за словами спеціаліста, і це не найвища ціна. Та більшість наречених купують сукні, ціна яких коливаються від 4 до 10 тис. грн.

– Щодо кольору, то вже 3 роки поспіль модним вважається використання чорних барв у весільному вбранні, – наголошує пан Марін. – Та це коли у вас є причини на те, щоби використати цей колір, а якщо ні, то краще відмовтеся.

Пан Марін зазначає також, що всі чорні елементи на весільній сукні – це той же чорний квадрат – від невміння малювати. Бо й надалі головними вважають білий та сріблястий кольори, а також усі пастельні відтінки.

Без цього – і ні туди, і ні сюди

На виборі сукні весільний образ нареченої не завершується. Знадобиться ще, як мінімум, зачіска та візаж, які підкреслять красу обраниці. Оксана КАШУЛ, топ-стиліст, перукар і візажист, розповідає, що нині в моді простота та ніжність. Дуже популярними є зачіски у стилі ретро, а також розпущене волосся, що в’ється. Стосовно візажу, то нині набули популярності фіолетові й зелені тіні. У моді також червоні та морквяні відтінки губних помад.
Ще один невід’ємний атрибут весілля – обручки.

– Зараз на ювелірному ринку спостерігається їх величезний вибір, – зазначає Сергій ДУЛЬГЕР, ювелір. – Популярним і надалі залишається золото, а саме – біле та зелене (його ще називають європейським). Щодо форми, то нині в моді прямі обручки, хоча прихильники традицій і надалі обирають опуклу форму. Ціни – різноманітні. Вузькі можна придбати і за 1000 грн, а є такі, що сягають і 4 – 5 тисяч.

Букет коханої нареченому обійдеться в 300 грн або й вище – все залежить від вибору квітки, кількості їх у букеті та величини бутонів.

Фотоальбом на згадку молодятам зроблять за 280 доларів. Якщо ж наші наречені забажають інноваційну новинку під назвою фотокнига, то за неї вони викладуть 320 доларів. Натомість отримають 1000 кадрів та 50 роздрукованих фото.

Ціна ж відео буде коливатися від того, де проходитиме зйомка – у місті чи за його межами. Зазвичай відео пропонують двох форматів – перший вартуватиме близько 2 800 грн, другий – біля 3 200 грн.
Бенкет – смерть шлунку?

Гарно організований бенкет – це, насамперед, можливість для ваших гостей отримати від вашого свята добрі враження. Тому вибір ресторану для весілля також належить до одного з найбільш відповідальних етапів при підготовці до імпрези.

Більшість ресторанів нашого міста змусять батьків молодят добре викластися. Середня ціна одного весільного місця під час весілля на 100 пар коливається від 250 до 350 грн. При цьому ресторан треба забезпечити власною випивкою, солодощами і фруктами.

Зрозуміло, що будь-який, навіть, напівграмотний дієтолог, а тим паче – гастроентеролог скаже, що один такий весільний бенкет вкоротить вам життя щонайменше на тиждень. Бо не можна споживати таку кількість їжі за один вечір – її вистачило б не на один день. Та ресторани змушують до такого дикунства замовників, інакше не візьмуть замовлення й не обслужать. Бо це тільки у нас в Україні, клієнт – особа безправна. Тоді як за кордоном превалює його диктат.

Якщо вам заманеться похизуватися або ж кудись вкласти гроші, організуйте ще й фуршетний стіл. Для цього знадобляться додатково, не мало і не багато, 250 доларів. Але зауважте! Продукти на ньому – ваші! Організатори такого столу приносять тільки свої таці.
Як бачимо, весілля – задоволення не з дешевих. Та все ж в усі часи та в усіх народів весілля було одним із найвеселіших і найважливіших свят у людському житті. Про цю важливу подію в своєму житті дівчата, як відомо, мріють змалку, а хлопці – з моменту, коли по-справжньому закохаються.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *