Ода послугам і розрахункам

Безперебійна робота підприємств житлово-комунального господарства безпосередньо залежить від своєчасної і повної оплати за спожиті житлово-комунальні послуги.

У листопаді 2008 року житлово-комунальні підприємства області надали споживачам послуг на загальну суму 20,6 млн. грн. Фактично ж надійшло на рахунки підприємств 13,4 млн. грн.

Як повідомляє управління ЖКГ ОДА, за категоріями споживачів рівень оплати становить: населення – 55,3% (населення Чернівців – 51,9%), державні бюджетні установи – 99,9%, місцеві бюджетні установи – 78% (за рахунок попередньої оплати за жовтень), інші споживачі – 81,4%.

Заборгованість за послуги водопостачання, водовідведення, теплопостачання, утримання будинків, споруд, прибудинкових територій на 1 грудня становить 35 млн. грн, в т. ч. борг чернівчан за послуги водопостачання та водовідведення – 8,2 млн. грн, теплопостачання – 10,7 млн. грн, утримання будинків та прибудинкових територій – 5,2 млн. грн.

За 11 місяців 2008 р. вартість наданих послуг сягнула 136,9 млн. грн, надходження на рахунки підприємств –141,6 млн. грн.

За 11 місяців 2008 р. підприємства ЖКГ області спожили електроенергії на загальну суму 33,8 млн. грн, сплачено 30,5 млн. грн.

Заборгованість за електроенергію станом на 1 грудня – 27,7 млн. грн, в тому числі 18,9 млн. грн – борг підприємства «Чернівціводоканал».

Підприємствами комунальної теплоенергетики за 11 місяців спожито природного газу на суму 33,8 млн. грн, оплачено 33,7 млн. грн. Заборгованість за спожитий газ станом на 01.12. становила 6,3 млн. грн, в тому числі борг МКП «Чернівцітеплокомуненерго». Це підприємство у листопаді спожило газу на 6,9 млн. грн, але оплатило лише 2,2 млн. грн.

Згідно з Указом Президента від 03.10.08, постачання газу теплопостачальним підприємством здійснюється після стовідсоткової проплати за спожитий природний газ.
Для забезпечення своєчасних розрахунків за енергоносії, враховуючи те, що найбільшим боржником ЖКП є населення, начальник ДКП «Чернівціводоканал» повідомив, що бригада Полтавського водоканалу з пристроями «Спрут» та «Зигзаг», які дозволяють індивідуально відключати боржників від водопостачання та водовідведення, від 15 грудня почала працювати у Чернівцях. Для боротьби з боржниками, які за тепло заборгували більше 2-місячного розміру, планують залучити професіоналів з колекторських послуг.

За даними ВАТ ЕК «Чернівціобленерго», споживачами області протягом 2008 року спожито електроенергії на суму 402,6 млн.грн. Оплата за її використання – 388,7 млн.грн. Найвищий рівень розрахунків за спожиту електроенергію в Сокирянському та Кельменецькому районах, найнижчий – у Герцаївському районі.

За інформацією ЧФ ДП «Укргазмережі», від початку 2008 року всього спожито 340,1 млн. куб. м природного газу на суму 164,2 млн. грн. Споживачами сплачено 158,1 млн. грн. На 99,6% розрахувалось населення, 91,4% – бюджетні установи, які фінансуються з місцевого бюджету, 87,5% – бюджетні установи, які фінансуються з державного бюджету, 101,8% – промисловість, 73,5% – підприємства теплоенергетики. Найвищий рівень розрахунків за спожитий природний газ у Сторожинецькому і Заставнівському районах, найнижчий – у Хотинському районі.

Головне управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури облдержадміністрації наголошує, що на особливому контролі перебувають розрахунки за спожиті енергоносії бюджетних установ та організацій, які фінансуються з бюджетів усіх рівнів.

прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *