ОБЛАСНА РАДА: КОГО МИ ОБИРАЄМО ТА ХТО Й ДЛЯ ЧОГО ТУДИ ЙДЕ Частина 11

«Версії» допомагають буковинцям розібратися, хто та з якою метою прийшов до Чернівецької обласної ради. Зрозуміти, задля чого у поті чола трудяться депутати на сесіях і у відповідних комісіях. А комісії ж вони обирають за бажанням – щоби вкласти свою енергію, розум і завзяття у те, що їм найближче.

До слова, вся інформація береться з відкритих джерел. 

Якщо раніше громадяни могли тільки здогадуватися про доходи і статки політиків, нині дізнатися про все можна з податкової декларації.  Допомагають і відкриті реєстри власників рухомого та нерухомого майна. А невдовзі запрацює ще й зручна електронна система декларування статків чиновників…

Ми не можемо очікувати на милість природи…

Комісія з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування

Фочук

Головує в комісії представниця «Батьківщини», підприємиця і майже мільйонерка Світлана ФОЧУК. Вона принесла до сімейного бюджету 975188 грн. Ще 972100 грн заробили члени її родини. Жінка має 2 земельні ділянки у Кам’яній, цех із виробництва бетонних виробів та іншу нерухомість, яка скромно названа «нежитловими приміщеннями». Члени її родини володіють ще 2 земельними ділянками, будинком, 5-ма легковиками та вантажівкою «ЗІЛ». Крім бетонного цеху, за подружжям значиться ще й селянська спілка «КАМ’ЯНСЬКА НАДІЯ».

Апостолюк

Іван АПОСТОЛЮК, активний діяч громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону «СОТНЯ БУКОВИНИ». Громадським діячам, як відомо, нічого не платять, то й живе чоловік на вулиці і харчується повітрям. Принаймні, таке випливає з його декларації. Повітрям заправляє він і свій «Пежо» – єдине майно, зазначене в декларації.

Юрій ГАВРИЛЯК

 

Юрій ГАВРИЛЯК , лісничий Берегометського ЛМГ: за рік отримав 49 тис. 788 грн, інші члени сім’ї спромоглися ще на 14 тисяч. Родина володіє земельною ділянкою, будинком і гаражем у Миговому.

 

Маріан ЗАІЦ, скромний голова фермерського господарства «Захід-Сад» у Герці. У декларації, замість власних доходів, зазначив батьківські Маріан ЗАІЦ26 400 грн. Із майна чоловік має трохи земельки та легковик.

Любимський Василь Олексійович

 

Василь ЛЮБИМСЬКИЙ, приватний підприємець і чоловік мільйонерки. Заробив 773807 грн, а дружина – 1 млн 515 тис 835 грн. На двох подружжя має 10 земельних ділянок у Сторожинці, Чудеї, Красноїльську та Банилові-Підгірному, 2 будинки в Чудеї, ще майже десяток об’єктів нерухомості в селах Сторожинеччини, 3 легковики й 2 вантажівки. Подружжя мільйонерів дбає про закон і порядок, бо ж 2014-го створило ГО “ЗАКОН І ПОРЯДОК ІЗ ЗАХИСТУ ПРАВ ЛЮДИНИ У СТОРОЖИНЕЦЬКОМУ РАЙОНІ». Правда, до цього в самого подружжя були проблеми із законом, але ж то досвід…

 

Чия ж то земелька?

«Військова прокуратура не довела, що виробничо-комерційна фірма «Ліском-сервіс» за безцінь орендує понад 200 га у Сторожинецькому районі»

Військова прокуратура Чернівецького гарнізону не змогла довести в суді, що ПП «Виробничо-комерційна фірма «Ліском-сервіс» фактично за безцінь орендує понад 200 га у Сторожинецькому районі – про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 14 березня, пишуть «Наші гроші».

У червні 2011-го «Ліском-сервіс» уклав із квартирно-експлуатаційним відділом Чернівців договір про спільну діяльність. Він передбачає передачу фірмі у платне користування до травня 2014 року земельної ділянки площею 202,1 га, а також ділянки площею 1,97 га разом із водоймами.

Першу ділянку фірма взялася охороняти, відповідно не платячи за оренду. На другій вона отримала право самостійно господарювати і «отримувати продукцію рослинництва та рибальства». При цьому договором була встановлена плата за користування ділянкою площею 1,97 га у розмірі 792,52 грн. За рік чи за місяць – не уточнюється.

Заступник військового прокурора, який представляв інтереси Міноборони та квартирно-експлуатаційного відділу Чернівців, у суді доводив, що фірма, по-суті, орендує державні землі без відповідного рішення органу місцевого самоврядування, а також без експертної оцінки ділянки.

У відповідь фірма заявила, що її діяльність не можна назвати орендою, оскільки вона не користується майном, переданим їй під охорону.

Господарський суд Чернівецької області відхилив позов прокуратури. Він визначив, що сторони при укладені договору не дотрималися вимог законодавства. Відсутні дозволи ФДМУ та Міноборони на право оренди, експертна оцінки ділянки, не проводився конкурс. Це означає, що «договір не відбувся як юридичний факт». Відтак, він не укладений, а недійсним може бути визнаний лише укладений договір!

Апеляційний суд скасував це рішення. Він вказав, що сторони підписали договір та приступили до його виконання, тож підстави для визнання його не укладеним відсутні.

Однак Вищий господарський суд залишив у силі рішення першої інстанції. Він вказав, що не була здійснена державна реєстрація договору, тож «не може бути визнаний недійсним правочин, який не вчинено».

Власником і директором ПП «ВКФ Ліском-сервіс» є Павло Митрик. Він є також власником ПП «Луч», співвласниками якого до 2006 року були тодішній депутат Чернівецької облради від ВО «Батьківщина» Василь Любимський та його дружина Людмила Любимська, яка протягом 2006-2010 була депутатом Сторожинецької райради. Наразі подружжя Любимських є власнСергій ЧУБРЕЙиками ТОВ «Луч-Інтур».

 

Сергій ЧУБРЕЙ, пенсіонер, власник фермерського господарства «Чубрей» у Маршинцях. Жодних відомостей про його діяльність, так само, як і декларації про доходи, немає.

Іван ДУПА, спеціально для «Версій»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *