Нове життя «Садгори»

sadgora

Непролазні хащі та смітники, облуплені стіни, щілястий дах, непрацюючі санвузли та умивальники – таким ще рік тому був Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Садгора». Та завдяки голові облради Івану ШИЛЕПНИЦЬКОМУ та її депутатам, цей заклад перетворився на справжній лікувально-профілактичний центр.

Упродовж короткого часу оновлені та переобладнані санітарно-господарський блок, їдальня, кухня, спортивний та актовий зали. Набула ошатного вигляду донедавна занедбана територія прилеглого парку. Повним ходом ведеться капремонт фасадів. На ремонт та оснащення санаторію вже пішло 500 тис. грн, 137 тис. з яких – надані цільовим фондом, а решта – кошти, зібрані депутатами. Роботи ще не завершені, треба вкласти ще 1 млн. грн.

За словами Івана Шилепницького, такі ж роботи проводяться і на інших соціальних об’єктах області. Вже виділено по 100 тис. грн на кожну таку установу. А це заклади освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

У санаторії лікується близько 250 дітей. У день Св. Миколая для маленьких пацієнтів влаштували свято. Кожна дитина отримала солодкі подарунки. Окрім традиційних солодощів, депутати обласної ради привезли дітям кольоровий телевізор, холодильник, дитячу бібліотечку і реанімобіль. ВАТ «Чернівецький цегельний завод №3» до новорічних свят подарував колективу санаторію 20 тисяч гривень.

Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *