НКРЕКП знову намагатиметься “протягнути” абонплату за газ

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) 4 серпня знову розгляне питання переходу на абонентську плату за розподіл газу. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У порядку денному засідання зазначено відповідне питання – «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП щодо додаткового захисту прав споживачів та переходу до принципу замовленої потужності».

Як зазначають, засідання пройде у формі відкритих слухань.

Нагадаємо, 28 березня НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу, як плату за приєднану потужність. Новий тариф мав стати абонплатою за підключення до системи газопостачання та з 1 квітня його потрібно було б сплачувати щомісяця на підставі потужності лічильника незалежно від фактичного обсягу споживання. 30 березня міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що абонплата за газ не збільшить комунальних платежів населення. 4 квітня президент України Петро Порошенко закликав призупинити рішення про введення абонплати за газ, а 10 квітня Нацкомісія з тарифів скасувала своє рішення щодо абонплати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *