Незаконні користувачі: і ти – «Добробут»?!

Жодного договору про надання в оренду водних об’єктів місцеві райдержадмінісрації не вклали. Йдеться про дозволи користувачам земельних ділянок водного фонду з розташованими на них водними об’єктами, що займаються риборозведенням. (Цікаво, кому ж платять підприємці за користування озерами і ставками?). Про це теж ішлося на колегії. Річ у тому, що водним законодавством це не передбачено! Уявляєте?

Як сказано в рішенні колегії, «Порядок надання в оренду водних об’єктів загальнодержавного значення є не врегульованим на державному рівні». Виходячи з цього ще у вересні 2010 року сесія облради прийняла рішення про тимчасовий порядок, та у червні минулого року припинила дію цього регуляторного акту.

В області також треба провести, як наголошувалося, стовідсоткову інвентаризацію всіх ставків. Ця робота проведена лише у Новоселицькому районі.

До слова, торік природоохоронці відмовили у погодженні 16 проектів відведення земельних ділянок водного фонду площею понад 3,5 га через нецільове відведення. Бо у прибережних захисних смугах Чернівців, Сторожинецького, Заставнівського та Кельменецького районів передбачалося обслуговувати житлові будинки та сільськогосподарські потреби.

На колегії дізналася, що рибу вже годують біодобавками, які, на жаль, потрапляють і в наші річки.

А ще у багатоьх населених пунктах краю прибережні захисні смуги, на яких заборонено жити і господарювати, уже… заселені. Лише 3% з них перебувають у тому стані, як це має бути згідно закону.

Цікаві перипетії у цьому ракурсі й довкола ринку «Добробут», який свого часу, на думку природоохоронців, суттєво зупинив розвиток «Калинки». Річ у тім, що 1,2 га, на яких розташувався «Добробут», належать до водного фонду. Тож його керівництво зобов’язалося виконати рекреацію території.

Натомість, за твердженням екологів, їх надурили. Та все ж останні вимагатимуть дотримання проектних розробок аж до звернення в природоохоронну прокуратуру. Зрештою, що не кажіть, а розумно чинив Остап Бендер, вимагаючи: вранці – стільці, ввечері – гроші.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *