Недитячі ігри в дитячому кафе

Заручники по-чернівецьки. Кафе «Капітошка» в центрі подій. Захоплено дівчину 19-ти років.Чи могли три подружки, що вирішили пообідати в кафе «Капітошка» на території парку відпочинку, уявити собі, що це мало не обернеться на трагедію? Замовивши піццу і взявши по пляшці води, вони спокійно перемовлялися про щось «своє, дівоче». Раптом чоловік з-за столика поруч різко підскочив до них, схопив одну з подружок і, приставивши їй до горла лезо ножа, вигукнув, що це захоплення заручника, і почав вимагати прибуття міліції. Коли дівчата почали вмовляти його відпустити їхню подругу, чоловік пригрозив їх застрелити.
За деякий час навколо місця події щільним кільцем стояли бійці групи захвату ДСО, прибуло керівництво силових структур і прокуратури, психологи. Зловмисник поводився дедалі агресивніше, направляв ножа то в груди, то в горло дівчині, до перемовин не схилявся, стверджуючи, що вестиме їх лише тоді, коли йому разом із заручницею дадуть зайти до закритого приміщення кафе…
Старший прапорщик одного з підрозділів чернівецької міліції, який вів перемовини з зловмисником, скористався, що той повернувся на шум стільця, який впав, і вистрелив. Влучив чоловікові в груди. Заручницю звільнили, вона не постраждала, з нею відразу почали працювати психологи. Застосування зброї 33-річним співробітником міліції визнане виправданим і адекватним.
Пораненого зловмисника прооперували в обласній клінічній лікарні. Стан його стабільний. Особу встановлено: за свої 32 роки він уже мав проблеми з правоохоронними органами, бо мав погану звичку бігати з ножем або топірцем у нетверезому стані.
Прокуратурою Чернівецької області стосовно нього порушено кримінальну справу за статтею 286 ч. 4 КК України – хуліганство. Утім, очевидно, що до «акції» чоловік готувався, бо ніж в нього вилучили не кухарський. Вогнепальної зброї при ньому не було.
Вл. Інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *