Недоброякісна продукція – майже у половини підприємств

Фахівці санітарно-епідеміологічної служби області протягом цього року перевірили 7783 суб’єкти підприємницької діяльності щодо якості продуктів харчування та продовольчої сировини, які реалізуються через оптові та роздрібні підприємства торгівлі, заклади громадського харчування та ринки області.

За виявлені порушення санітарного законодавства до штрафних санкцій притягнуто 2448 посадових і юридичних осіб: сума штрафів склала майже 160 тис. грн. Крім того, забраковано 48,57 т недоброякісної продукції на суму 130 тис. грн, застосовано 240 фінансових санкцій на суму майже 21 тис. грн. Тимчасово припинено експлуатацію 671 об’єкта. За несвоєчасне проходження медичного огляду від роботи відсторонено 863 особи.

Найчастіше мешканці області скаржаться на продукти харчування з простроченим терміном реалізації. Тому санітарно-епідеміологічна служба радить покупцям не просто подивитися на термін придатності даної продукції, а й вимагати в продавця документи, які засвідчують їхню якість та відповідність: посвідчення про якість, висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи та сертифікати відповідності.

Наталія ПРОКОПЧУК, завідувачка відділенням гігієни харчування облСЕС

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *