Нацбанком керує рука Ющенка

Вартість гривні безупинно знижується, а Національний банк на чолі з Володимиром Стельмахом займається… бездіяльністю, – пише «Газета по-київськи», аналізуючи стрімке падіння національної валюти. Видання відзначає, що навіть минулого тижня, коли курс гривні знизився до позначки 7.50 за долар, Нацбанк майже не виходив на ринок із валютною інтервенцією, щоби стабілізувати й урятувати ситуацію. Отже, постає питання про відповідальність керівництва Національного банку і особисто Стельмаха.

«Протягом майже 15 років Нацбанком керує незмінна команда нинішнього Президента Віктора Ющенка, а тому лише наївні люди можуть повірити, що акробатичні стрибки курсу гривні вниз є особистою забаганкою Стельмаха», – відзначають аналітики газети.

Варто також нагадати й той факт, що уряд Тимошенко та фракція БЮТ у парламенті вимагали звіту голови НБУ та збиралися ініціювати його відставку. Проте на захист Стельмаха стали пропрезидентська фракція НУ-НС і Партія регіонів (!).

Згідно із законодавством, Нацбанк є незалежним від Уряду органом і самостійно несе відповідальність за стабільність національної валюти.

Микита КОЛЕСНИК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *