Наслідки стихії долаємо спільними зусиллями

Збурена стихія завдала великого лиха населеним пунктам Чернівецької області, розташованим у басейнах річок Черемош, Сірет, Прут та Дністер. Керівник крайової представницької влади Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ постійно перебуває в епіцентрі подій, координує роботу органів місцевого самоврядування та депутатів рад усіх рівнів стосовно відвернення нових загроз стихії та ліквідації наслідків повені.
Голова облради відвідав постраждалі села Вижниччини, побував у підтоплених населених пунктах Новоселицького та Кіцманського районів, де зустрівся з жителями, головами райрад, депутатським активом, координував хід рятувальних і відновлювальних робіт. Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ зустрічався  і з прем’єр-міністром України Юлією ТИМОШЕНКО та першим віце-прем’єром Олександром ТУРЧИНОВИМ, які  на короткий термін відвідали область у зв’язку з надзвичайною ситуацією державного значення.
Після візиту керівників державної виконавчої влади чільники територіальних громад отримали доручення в найкоротші строки зібрати повні й достовірні дані про завдані збитки,  створити персоналізований реєстр громадян, постраждалих від повені, для невідкладного надання їм адресної матеріальної допомоги з подальшою компенсацією завданих стихією збитків.
Особливу увагу органів місцевого самоврядування та відповідних державних служб на місцях спрямовано на надання екстреної допомоги громадянам, які проживають на підтоплених територіях, відновлення нормальної життєдіяльності населених пунктів, що постраждали від повені. Відновлюються пошкоджені комунікації, оперативно надається необхідна допомога жителям області, які потерпають від стихійного лиха.

Прес-служба облради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *