Найкращі друзі, без яких життя нема…

Такса. Німецька порода, була виведена шляхом селекції для полювання. Це дуже швидкий, сильний і розумний пес, вміє добре рити землю. Любить ганятися за котами та розривати квітники. Багато їсть, тому потрібно слідкувати за вагою такси.
Міттельшнауцер. Виведений у Баварії і використовувався як «пастух» для худоби. Хороша порода для сім’ї: поводить себе дуже стримано. Не довіряє чужим і чудово охороняє дім. Шерсть у таких собак дуже жорстка, потребує особливого догляду.
Скотчтер’єр. Порода виведена в Шотландії більше 200 років тому. Використовували для полювання на птахів та звірів, які живуть у норах. Короткі кінцівки скотчтер’єра чудово підходять до пересування в горах. Цих собак називають тер’єрами-джентльменами. Для догляду за їхньою шерстю потрібен перукар. Крім чорних, бувають ще тварини пшеничного і тигрового окрасу.
Пекінес. Найдавніша порода. Була виведена у Китаї 4000 років тому. Тримати такого пса мали право тільки члени імператорської родини. Лев’ячі песики, як тоді їх називали, охоронялися як дорогоцінний скарб. Тільки 1890 року під час захоплення англійцями літнього палацу у Пекіні як трофей вивезли 5 пекінесів. Від них і «пішла» більшість європейських собак цієї породи. Вони пам’ятають про своє «царське минуле», зазвичай досить агресивні і відважні. Пекінеса потрібно змалку привчати до щоденного розчісування шерсті.
Пудель. Собаки цієї породи поділяються на чотири ростових варіанти. Вони відомі різноманітністю зачісок. Окрас також різноманітний – чорний, білий, коричневий, срібний, абрикосовий. Колір носа та кігтів в тон до окрасу. І тільки в білих псів – чорні. Пудель чудово піддається дресируванню. Тому їх беруть переважно до цирків. Потрібен додатковий догляд за їхньою шерстю та активний вигул.

Шарпей. У 80-х роках ХХ сторіччя ця порода була на межі вимирання. Тому навіть була занесена до Книги рекордів Гіннеса. Шарпеї віддані, розумні, гарні охоронці. Піддаються алергіям, потребують ретельного догляду за харчуванням. Зморшки шкіри потрібно витирати вологою губкою. Колір шерсті найрізноманітніший – від кремового до шоколадного та блакитного.
Німецька вівчарка. Це універсальний пес. Він служить на митницях, у міліції, охороняє спецоб’єкти. Вже у 7 столітті в Німеччині існували подібні пси. Людині, яка бажає завести такого улюбленця, слід пам’ятати, що в цього собаки повинна бути своя справа. Від неробства пес стає агресивним і некерованим. Це здорові пси, які не потребують особливого догляду.

Доберман. Людвіг Доберман збирав податки і часто фізично страждав від нападів платників. Чоловік тримав притулок для покинутих собак. Тому вирішив вивести пса для своєї охорони, схрестивши нині неіснуючого пінчера з ротвейлером і манчестертер’єром. Як наслідок, отримав великого гладкошерстого пса. Це одночасно сильний і елегантний собака. Потребує постійного навантаження. Добермани можуть бути чорними або коричневими. Вуха в дитинстві купіруються або залишають у первозданному вигляді.

Ротвейлер. Сильний і надійний пес. У минулому – це німецькі м’ясницькі собаки. Вони допомагали охороняти та заганяти стада худоби, тягали візочки з м’ясом на базар та охороняли хазяїна з виторгом. Потребують грамотного дресирування. Не можна купувати цуценят від псів невідомого походження. В майбутньому вони можуть стати небезпечними і некерованими. Ротвейлер придатний для вуличного утримання (крім зими), але в жодному разі не на ланцюгу. Він як зброя – завжди насторожі.

Любов ПЛАХІНА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Найкращі друзі, без яких життя нема…”