На нас чекає епідемія раку

Мінздоров’я попереджує: кількість хворих на рак протягом 10 наступних років зросте на 35 тисяч.  Так вважає головний онколог Мінздоров’я України, професор Ігор Щепотін:
– Нині в Україні майже 165 тисяч онкохворих, а до 2020 буде на 35 тисяч більше – заявив він.  Головний онколог переконаний, що збільшення ракових недуг відбувається за рахунок  наслідків чорнобильської трагедії.
– Як правило, зростання  захворюваності після ядерних катастроф фіксується через чверть століття,  – стверджує професор.
Провідні лікарі столиці не заперечують щодо цього, але й не скидають за все провину на радіацію.
– Аварія на ЧАЕС – тільки одна з причин спалаху ракових захворювань. Але є й інші складові: стан екосистеми, вихлопні гази, гіподинамія, неправильне харчування, – наголосив головний імунолог Києва Олег Назар.
–Люди порозумнішали – обстежуються з будь-якого приводу, та й медичне обладнання краще. Тому діагностують онкозахворювання частіше на ранніх стадіях. Це допомагає вчасно попереджати хвороби та виліковуватися. Водночас змешується смертність, – розповіла онколог Тетяна Попова. Та Чорнобиль може «проявитися» через 2-3 покоління, тобто мінімум через півстоліття.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *