Мільйонери подвоїлись – За окупацію краю гральний бізнес сплатив лише 2,5 млн. грн

Саме на таку суму виросли платежі до бюджету останнім часом від 31-го суб’єкта грального бізнесу, з яких тільки 4 – чернівецькі. Про це та про стратегічні напрямки роботи й підсумки за 5 місяців розповів під час своєї першої прес-конференції новий голова ДПА в Чернівецькій області Микола КОЗЛОВСЬКИЙ.
Перш за все він відзначив, що цього року добровільна сплата податків в області зросла від 90 до 92%. Служба продовжує працювати над створенням оптимальних умов кожному суб’єкту господарської діяльності. Тому, хоча рівень виконання плану держбюджету  лише 91,4%, темпи приросту збору платежів становили майже 30%. А зведений бюджет склав 429 млн. грн, тобто, приріст до відповідного періоду минулого року  – 103 млн. грн.
Активізувалася діяльність податкової міліції. І це не дивно, бо п. Козловський –  генерал-майор цієї служби. Так, за 5 місяців на Буковині викрито конвертаційний центр з обігом коштів понад мільйон гривень та 35 (торік – 19) підпільних фірм з виробництва різних товарів, 11 з них випускали «лівий» алкоголь.
За словами генерала, планові перевірки суб’єктів господарювання зменшені цього року на 30%, що стало наслідком запровадження ризикоорієнтованої системи контролю. Тобто, ймовірність приховування доходів і несплати підприємством податків аналізується за 17-ма критеріями. Коли ж платник «білий і пухнастий», перевірка до нього не йде.
За 5 місяців податківці попередили безпідставне відшкодування ПДВ на 2,5 млн. грн. Це при тому, що загалом бюджетне відшкодування склало 13,6 млн.
Цьогорічне декларування доходів громадян засвідчило зростання кількості багатих буковинців. Нині у нас 8 офіційних мільйонерів, тоді як попереднього року рік таких було лише 4. Більшість із них отримали прибутки у вигляді зарплати та інвестиційних доходів, зокрема, продажу корпоративних прав.
І, насамкінець: керівництво податкової служби Буковини на 55% складають жінки. Щоправда, серед начальників ДПІ у районах їх немає.
Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *