Механізми налагодження дружніх відносин між Росією та Україною

З права на ліво: Струк Ю.І. - співголова ВМГО "МПУ", Лієв О.С. - начальник управління регіонального розвитку Чернівецької ОДА, Шлегель Р.О. - депутат Государственой Думы РФ, Дорош В.І. - співголова ВМГО "МПУ"
З права на ліво: Струк Ю.І. - співголова ВМГО "МПУ", Лієв О.С. - начальник управління регіонального розвитку Чернівецької ОДА, Шлегель Р.О. - депутат Государственой Думы РФ, Дорош В.І. - співголова ВМГО "МПУ"

28 березня 2009 р. Всеукраїнська молодіжна громадська організація „Молоді патріоти України” провела у Чернівцях „круглий стіл” на тему «Механізми налагодження дружніх відносин між Росією та Україною» за участю своїх активістів та студентської молоді. Почесним гостем став депутат Державної Думи Російської Федерації Роберт Шлегель, що перебував з візитом у Чернівцях.

На «круглому столі» обговорювались проблеми та шляхи формування добросусідських відносин між Україною та Російською Федерацією, актуальні проблеми молоді в обох країнах та перспективи їх вирішення.

Співголова МПУ Володимир Дорош наголосив, що місія Молодих патріотів України полягає у вихованні патріотизму, любові до своєї Батьківщини, очищених від будь-яких проявів ненависті до інших держав і народів. А це потребує розвитку дружніх взаємовідносин з усіма країнами світу і є ідеальною моделю співіснування світової спільноти. І першим кроком на цьому шляху повинні стати спілкування та обміни між молоддю різних країн.

shlegel_dorosh_2

Роберт Шлегель висловив думку, що в цілому ставлення населення російської фердерації до України і українців є позитивним, і проблеми в Україні для росіян є сьогодні другими на порядку денному після світової кризи.

Стосовно молодіжної проблематики учасники дійшли згоди про спільність молодіжних проблем в Україні та Росії. Особливо, Роберт Шлегель відзначив проблему паління, вживання алкоголю та наркотиків, які сьогодні чи не найбільше псують молоде покоління. Також акцент був зроблений на необхідності прийняття закону «Про студентське самоврядування» в обох країнах.

shlegel_dorosh_1

За результатами «круглого столу» учасники дійшли згоди про необхідність поглиблення контактів між молодими громадянами обох країн. У зв’язку з цим було укладено усну домовленість про обмін делегаціями між ВМГО «Молоді патріоти України» та молодіжними громадськими організаціями з російської сторони, а також про необхідність підготовки і реалізації спільних молодіжних проектів. Крім того, Роберт Шлегель запросив молодих патріотів на щорічній міжнародний молодіжний форум «Селігер».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *