Масна правда на слизькому місці

Традиційна для України олійножирова галузь у процесі вмирання. На сьогодні, за офіційними даними, з 23-х олійножирових комбінатів закрилися 15. Чому?
Офіційні речники стверджують: причина в тому, що уряд Юлії
Тимошенко заборонив вивозити олію за кордон. Таке рішення зрозуміле пересічному громадянину, бо має логічне підгрунтя. Коли вартість олії зросла від 4 до 12 гривень за літр, Кабмін вирішив приборкати галопуюче зростання цін і заборонив експорт золотої рідини з України за її межі. Адже, за даними спеціалістів, на той момент, коли олія коштувала в нас 10 грн, у сусідній Польщі, яка олії не виробляє, – 6 грн. у перерахунку на наші гроші.
Та нині Президент прийняв вольове рішення реанімувати олійно-жирову галузь і тому скасував заборону на експорт олії. Речники Віктора Ющенка довели до відома громадян, що в Україні виробляється олії уп’ятеро більше, ніж споживається.
Отже – но, но, но, тьотю Юльо! Ти чиниш негарно, підриваючи основи вітчизняної галузі з виробництва олії!
Сама леді Ю. спростовує такі закиди посиланням на турботу про простий люд.
Тож хто ж у цій ситуації правий? Хто насправді захищає користь держави та добробут її людей? Гадаю, однозначну відповідь тут знайти важко. Локшина висить на обох наших вухах. Правдива інформація ховається разом з інтересами сторін, яких жодна з них відкривати не збирається. Бо в цій галузі, як і скрізь, відбувається елементарне відмивання грошей. Олія для цього так само придатна, як усе інше. І посковзнутися ніхто не боїться…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *