Літню школу журналістики ЧНУ визнали найкращою серед вузів України

IMG_02161

У рамках Темпус-проекту «Крос-медіа і якісна журналістика» кафедра журналістики ЧНУ ім.Ю.Федьковича від 19 до 27 червня провела Літню школу журналістики. До участі у проекті були залучені кращі студенти ІІ курсу спеціальності «Журналістика», відібрані на конкурсній основі.

Міжнародний проект здійснюється вже другий рік не лише в шести університетах України, але й у Німеччині, Молдові, Австрії та Румунії. Окрім обміну студентами, це має допомогти в реалізації ідеї так званого подвійного диплома.

Координатором співпраці є німецький університет Пассау. Кошторис, забезпечуваний ЄС, сягає 1 млн. 250 тис. євро. За кошти, виділені ЧНУ, придбали та встановили новітнє медійне обладнання: 5 комп’ютерів «Apple», IPad, принтер, ноутбуки, диктофони, відеокамери, фотоапарати й мікрофони, ліцензійні програми.

На підсумкове заняття Літньої школи журналістики до ЧНУ завітав ініціатор ідеї та менеджер проекту, німецький журналіст і викладач Ральф Кендльбахер. Він ознайомився з роботами учасників і дав кілька настанов молодим колегам. Саме п.Ральф і визнав, що Літня школа в ЧНУ виявилася найкращою серед шести вузів нашої країни за якістю виготовленої інформаційної продукції.

Проект триватиме ще рік і має зблизити освіту України та Євросоюзу.

Анастасія РУЖЕЦЬКА, студентка кафедри журналістики ЧНУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *