Координаційна рада: літнє оздоровлення дітей і комунікаційний прорив

На черговому засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Чернівецької обласної ради предметом принципової розмови стала організація літнього оздоровлення дітей області. У виступах керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, запрошених для участі в роботі цього дорадчого органу, зазначалося, що Чернівецька область посідає одне з провідних місць у державі стосовно охоплення дітей літнім оздоровленням. Ціни на путівки в літні оздоровчі табори – чи не найнижчі в Україні, але це чомусь викликає незрозумілу стурбованість з боку столичних міністерств та відомств. Разом з тим, за словами директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування Лідії ПИШНОЇ, за наявності достатніх коштів, призначених для забезпечення літнього оздоровлення дітей, спостерігається деяка пасивність місцевих органів влади в оформленні відповідних заявок, не повною мірою використовуються можливості наявних на теренах області дитячих оздоровчих закладів. Керівники районних рад області внесли низку пропозицій і зауважень стосовно організації роботи пришкільних оздоровчих таборів, висловили побажання стосовно забезпечення прозорості розподілу путівок, зокрема, до всеукраїнських дитячих оздоровчих таборів, розташованих на Чорноморському узбережжі.
Голова обласної ради Іван ШИЛЕПНИЦЬКИЙ відзначив позитиви в організації літнього відпочинку дітей, особливо з малозабезпечених та багатодітних сімей. Водночас керівник крайової представницької влади наголосив на необхідності надати цій справі максимальної відкритості, прозорості та ефективності, щоби жодна дитина, яка потребує оздоровлення, не залишилася поза увагою влади та громади.
Члени Координаційної ради обговорили також стан реалізації проекту «Органи місцевого самоврядування Чернівецької області: інформаційно-комунікативний прорив», з яким у жовтні 2007 року Чернівецька обласна рада перемогла на Всеукраїнському конкурсі проектів органів місцевого самоврядування. Проект із бюджетом понад 1,5 млн. грн передбачає створення на базі спільного веб-порталу єдиної інформаційно-комунікативної комп’ютеризованої мережі, яка з’єднає всі органи місцевого самоврядування Чернівецької області – від обласної ради до сільської. Це прискорить обмін інформацією, надасть можливість запровадити на теренах краю
електронний документообіг, сприятиме створенню в кожному населеному пункті електронних он-лайн приймалень та Інтернет-сайтів. Фінансування реалізації цього проекту здійснюватиметься з державного, обласного та місцевих бюджетів.
Прес-служба облради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *