Каплівчани протестували в Чернівцях: їхні посіви спалив син хотинського чиновника

Жителі Каплівки, що на Хотинщині, 11 липня провели акцію протесту під стінами Чернівецької ОДА. Обурення селян спричинили протиправні дії заступника голови Хотинської держадміністрації, а також бездіяльність міліції та місцевої влади в цій справі. Протестувальники залишили заяву голові ОДА Михайлу Папієву у відділі скарг.

Як зазначається у зверненні, директор ПП «Слава» Іван Сухар, син заступника голови Хотинської райдержадміністрації, підробив договори на земельні ділянки. Якщо покладатися на ці папери, селяни нібито надали свої землі в оренду Сухарю на десять років. Експерти Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру підтвердили, що підписи на договорах оренди – підроблені.

Обурені селяни написали заяву до Хотинського районного суду. Та підприємець, не очікуючи рішення, за одну ніч спалив частину посівів, обробивши їх гербіцидами.

Його батько, Анатолій Сухар, за словами каплівчан, також «відзначився». Під час замірювання меж земельних ділянок чиновник побив обладнання землевпорядної організації, чим перешкодив завершенню процедури.

Інспекція сільського господарства  в Чернівецькій області, за ініціативою Сухаря, склала акти перевірки дотримання земельного законодавства й притягнула власників землі до відповідальності за те, що вони, мовляв, самовільно зайняли та використовують свої ж земельні ділянки. Інспекція подала також на них до суду за те, що  селяни відмовляються сплатити штраф за «незаконне» використання землі.

Обурені власники земель зверталися до хотинської міліції, районної та обласної прокуратури, та все марно: чиновник та його син, за словами потерпілих, спромоглися «зацікавити» владні структури району.

Сподіваємось, що голова ОДА Михайло Папієв і прокурор області Петро Коваль відреагують нарешті на скаргу селян і візьмуть справу під свій контроль.

Орест ГАЙДАМАКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “Каплівчани протестували в Чернівцях: їхні посіви спалив син хотинського чиновника”