«І за того хлопця…»

Верховна Рада готується до осінніх баталій. Особливо погарнішав сесійний зал, де нарешті доколупалися до рештків радянської символіки і докорінно переробили систему голосування. На кожному депутатському пульті з’явилася додаткова кнопка, і пристрій працюватиме лише тоді, коли депутат натискатиме нову кнопку протягом усіх десяти секунд голосування, водночас набираючи варіант «за», «утримався» чи «проти» у протилежному куті панелі. Інформація до роздумів: є статистика, що раніше найбільші спритники з числа депутатів (будь якого кольору і обох статей) досягали певниїх рекордів – до восьми голосувань з одного питання (тобто, за себе і за сімох відсутніх). Інженер-розробник повідомив журналістам, що була навіть ідея поставити пристрої, які зчитували б відбитки пальців, але це не конституційний захід і від нього відмовилися…
Нову систему голосування з дитячою радістю в очах презентував особисто Арсеній Яценюк: його радівські перипетії дістали-таки! Тепер у голосувальникив не буде часу добігти до місця спікера і відняти в нього картку, тим позбавивши свого голову права на волевиявлення.
Журналістам дали змогу награтися з кнопками досхочу – і вони впевнилися, що більше як за двох, ніхто не проголосує. І то, коли в дитинстві вправлявся грі на фортепіано і бере більше октави кожною рукою.
Скільки таких музично обдарованих у нинішньому складі Верховної ради, статистики немає. Але тішить, що, коли минулі результати голосування слід було ділити на вісім, то теперішні – лише на два. Натомість з’явилися побоювання, що в коаліції виникнуть труднощі з набиранням голосів за їхні законопроекти…
Що про чесне голосування нашим депутатам нагадувати немає сенсу, всі розуміють. Запитати хочеться інше: А відвідувати сесії не пробували, панове депутати?
Лариси ДМИТРЕНКО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *