Геннадій Москаль просить розібратися з відпустками Балоги

Європейський Суд з прав людини рішенням від 29 березня 2005 року в справі Українська прес-група проти України зазначив – «обираючи професію політика, вони відкрили себе для такої прискіпливої критики та уваги; таким є той тягар, який повинні прийняти на себе політики в демократичному суспільстві».

Враховуючи рішення Європейського суду з прав людини, Законів України «Про інформацію», «Про статус народного депутата України» – народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль звернувся з рядом депутатських звернень:

1. До Міністра закордонних справ України: провести службове розслідування у відношенні посадових осіб Посольства України в Швейцарській Конфедерації, які приховали від громадськості України, факт пожежі на Швейцарському лижному курорті «Гштаад», внаслідок якої постраждали Глава Секретаріату Президента України В. Балога, його заступник І.Пукшин та члени їх сімей, а також керівник Офісу Президента України Р.Демченко.

2. До Голови Служби зовнішньої розвідки України: про можливу причетність до даної пригоди дій іноземних спецслужб.

3. До Першого заступника Голови Служби безпеки України: чи не пов’язаний даний інцидент з раніше поширеною СБУ інформацією про підготовку замаху на життя В.Балоги, що відомо СБУ про даний інцидент і з якої причини була прихована інформація від громадськості.

4. До начальника Державної Служби охорони України: повідомити, на якій підставі охоронювана особа перебувала в Швейцарії без охорони, та надати висновок громадськості з даного інциденту.

5. До Голови Державної прикордонної служби України: повідомити, скільки разів у 2008-2009 рр. В.Балога, І.Пукшин здійснювали вильоти до Швейцарії.

6. До Міністра транспорту та зв’язку України: надати інформацію про авіакомпанію, яка організувала чартерний рейс В.Балоги та І.Пукшина 27.12.2008 року до Швейцарії, та надати список всіх пасажирів літаку, а також ким було здійснено оплату чартерного рейсу 27.12.2008р.

7. До Президента України: чи були надані офіційні відпустки В.Балозі, І.Пукшину, Р.Демченку з 27.12.2008 року, а також дозвіл на виїзд за межі України, так як 27-31 грудня 2008 року були робочими днями.

Відповіді посадових осіб, до яких я звернувся з депутатськими зверненнями з вищезазначених питань, будуть оприлюднені на сайті ГР «Народна самооборона» по мірі їх надходження.

ПРЕС-СЛУЖБА Громадянського руху «Народна Самооборона»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *