Фінал змагань Чернівецької області юних помічників ДАІ

24-го березня в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання дітей та юнацтва „Юність Буковини” відбувся фінал щорічних змагань КВН серед шкільних загонів юних помічників ДАІ

chernivtsy_kvn_dai_1

Підготовка до конкурсу як з боку організаторів так і з боку його учасників розпочалася задовго до основного дійства, ще восени 2008 року. Сам конкурс – змагання веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху стартував 10-го лютого і тривав півтора місяця. За час підготовки до ретельного вивчення правил дорожнього руху в області залучилися понад 15 000 школярів. І лише 150 юірівцям, які представляли 15 районів області (12 – сільських та 3 – обласного центру) пощастило взяти участь в основних етапах обласного конкурсу. До того ж кожного учасника КВН-ЮІР підтримували чисельні вболівальники: однокласники, батьки, вчителі, знайомі тощо.

Отже, можна із впевненістю сказат, що в результаті змагань досягнено основну мету конкурсу КВН серед загонів юних помічників ДАІ: в області здійснено найширшу популяризацію правил дорожнього руху серед дітей і підлітків, в значній мірі активізовано діяльність загонів юних інспекторів руху по роз’ясненню серед однолітків норм безпечної поведінки на дорозі.

chernivtsy_kvn_dai_2

За підсумками вибіркових турі, до участі у фіналі були допущені юірівці шкільних загонів: «Стоп-Кадр» Берегометської гімназії Вижницького району, «Ноу-Хау» Ставчанської ЗОШ Кіцманського району, «Гальма» загальноосвітньої школи села Веренчанка Заставнівського району, «Спектр» Чернівецької ЗОШ №38, та «Джентльмени Удачі-2» Кельменецької гімназії.

Найскладнішим в цей день було завдання 6-ї команд – команди журі. Нинішні змагання відзначалися набагато вищим рівнем підготовки команд, змістовністю їх виступів, технічним, музичним забезпеченням. Гарні, яскраві костюми, емблеми та інші реквізити, сценарії виступів – не поступалися телевізійним КВНівським аналогам.

Змагались команди у трьох традиційних турах — Привітання: «Я не порушую ПДР», Конкурс відео-кліпів: «Всі дорожні правила важливі», та Музичне домашнє завдання: «На дорозі – всі рівні».

В музичному завданні симпатію аудиторії здобули, зокрема, представники кельменецької команди, які представили на розсуд жюрі добре скомпоновану програму з цікавими сюжетними мініатюрами та з надзвичайно енергійною домашньою „групою підтримки”. Вони завоювали друге місце.

А першість з мінімальним відривом здобули юірівці з Вижниччини – команда „Стоп-кадр” Берегометської гімназії і отримали право представити нашу область та змагатись з командами Волинської, Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської областей в зональному фіналі КВН ЮІР який відбудеться з 11-го по 13-тетравня в місті Тернопіль.

chernivtsy_kvn_dai_3

— Конкурс КВН-ЮІР серед школярів ми проводимо вже 13-й рік поспіль, і щороку він набирає нових обертів, все більше дітей залучаються до підготовки та участі, – зауважив старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України в Чернівецькій області майор міліції Іван Добровольський, який власне відкрив обласні змагання і привітав учасників фіналу.

Велику увагу цього разу обласна Державтоінспекція приділила спонсорській підтримці заходів, залучивши до організації заходів свою відомчу газету „Дорожній вісник”, центральну газету „Експрес”, обласне представництво „Преса України”, обласне телебачення „МТРК Чернівці”, службу радіо-таксі „Євротранс”, обласну спілку автомобілістів, автоспортивний клуб „Буковина”, обласне управління освіти та науки та координатора громадського руху „Народна Самооборона”. Всі учасники змагань отримали цінні призи та подарунки, що їх дбайливо підготували організатори та партнери конкурсу. Словом, призів було стільки, що задоволеними на сцені затишного палацу „Юність Буковини” залишилися усі домінанти.

„Від рідного порога – безпечна дорога” – це гасло назавжди закарбувалося в душі кожного працівника Державтоінспекції Буковини. Прагнучи захистити та убезпечити найменших учасників руху від нещасть на дорозі, працівники ДАІ спільно із органами освіти та обласною Спілкою автомобілістів і надалі проводитимуть різноманітні профілактичні заходи серед дітей та юнацтва буковинського краю. Одним з яких, безумовно найцікавішим для дітей, став щорічний конкурс веселих та найкмітливіших серед шкільних загонів юних інспекторів руху.

УДАІ УМВС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *