Епідемія. Спільне рішення щодо захисту громадян Чернівецької області в умовах поширення епідемії грипу

РІШЕННЯ № 1  від  02. 11. 2009р.

Щодо захисту громадян області в умовах поширення епідемії грипу

Враховуючи рішення Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2009 р. №1152 “Про запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/ Каліфорнія 104109 і гострих респіраторних захворювань серед населення” та з метою мінімізації негативних наслідків від масового ураження гострими вірусними інфекціями та їх ускладненнями, голова обласної державної адміністрації, голова обласної ради, голова обласної ради профспілок та голова Федерації роботодавців області, діючи в рамках регіональної угоди на 2009-2010 рр. ВИРІШИЛИ:

1. Керівникам підприємств, організацій та установ області, незалежно від форм власності та підпорядкування, діючи відповідно до вимог статей 33,34 КЗпП України щодо відвернення стихійного лиха та епідемій та статті 113 КЗпП України:

1.1. На умовах, передбачених колективними договорами, спільно з виборними органами первинних профспілкових організацій, розглянути та прийняти відповідні рішення щодо упередження розповсюдження епідемії грипу в трудових колективах із забезпеченням виплати заробітної плати працівникам, передбаченої під час простою підприємств, організацій, установ.

1.2. Надати право бути відсутніми на роботі з 2 по 20 листопада 2009 року працівникам, у першу чергу – неповнолітнім, вагітним та жінкам, що частково зайняті на роботі у зв’язку з відпусткою по догляду за дітьми до досягнення ними 3-х річного віку, з оплатою з розрахунку не нижче їх середнього заробітку.

1.3. Керівникам та суб’єктам господарювання, котрі не уклали колективні договори з найманими працівниками, забезпечити безумовне виконання положень пп.1.1 та 1.2. даного Рішення.

2. Головам райдержадміністрацій, керівникам органів місцевого самоврядування всіх рівнів вжити невідкладних заходів щодо безумовного виконання спільного рішення та проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення та в трудових колективах області.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови облдержадміністрації Грушко О.І., заступника голови обласної ради Гуцуляка Т.Т., заступника голови обласної ради профспілок Безручака В.В. та виконавчого директора Федерації роботодавців області Білика І.М.

Голова Чернівецької облдержадміністрації  В.Куліш

Голова Чернівецької обласної ради  І.Шилепницький

Голова Федерації роботодавців  Чернівецької області М.Бузинський

Голова Чернівецькоїобласної ради профспілок В.Шкварковський


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *