Дві лікарські амбулаторії і дитсадок відкрили на Буковині до Дня Української Конституції

У дні святкування 12-ої річниці Конституції України на Буковині за участі керівників крайової виконавчої влади відкрито три соціальні об’єкти: гостинно відчинили двері сучасні амбулаторії сімейної медицини у с. Михалкове Сокирянського району і в с. Киселів на Кіцманщині, а в Клішківцях Хотинського району – гарний дитячий садочок. Голова обласної державної адміністрації Володимир КУЛІШ під час урочистостей з нагоди введення в дію лікарської амбулаторії в селі Киселів, яке постраждало від Чорнобильської катастрофи і має статус зони радіаційного забруднення, зокрема, зазначив, що крайова влада не на словах, а в конкретних справах реалізовує соціальні ініціативи Президента України Віктора Ющенка. Окрім бюджетного фінансування, через залучення громад і коштів небайдужих до розвою краю людей вона знаходить можливість для будівництва і реконструкції об’єктів освіти, охорони здоров’я, культури і спорту.
Так, лікарська амбулаторія в Киселеві, якою безпосередньо опікувався глава обласної виконавчої влади, зведена завдяки перевиконанню бюджету, а реконструкція дитячої дошкільної установи в Клішківцях здійснена силами і коштами батьків і місцевого бюджету. Мешканці села зібрали 14 тис. грн, ще 64 тис. було виділено з сільського бюджету. В оновленому дитсадку виховуватимуться 75 маленьких клішківчан – на 25 більше, ніж дотепер, причому для них створені всі необхідні умови – від світлих просторих і теплих кімнат до гарячої води і внутрішніх туалетів.
Такі ж насправді європейські умови створюються на усіх без винятку об’єктах соціальної інфраструктури, які нині зводяться на Буковині – така вимога крайової влади перед будівельниками. І буковинці це цінують. Так, на урочистостях з нагоди відкриття амбулаторії сімейної медицини мешканці Киселева – а це, передовсім, літні люди, яким уже й не вірилось, що матимуть свою лікарню в селі, після оглядин новобудови були приємно вражені створеними для них умовами, і декотрі навіть просльозились, по-сільському тепло і щиро дякували і сільському голові Олександру Дідику, і районному керівництву, і Володимиру Кулішу, що не забувають про них.
– Ми ставимо перед собою мету максимально наблизити соціальні послуги до людини, незалежно від того, де вона мешкає – в обласному центрі, у віддаленому селі на Кіцманщині, Сокирянщині чи гірській Путильщині, – підкреслив Володимир Куліш. – Буковина розвивається не «імперським» шляхом, коли вся економіка і соціальна сфера концентруються в центрі, а європейським, по горизонталі, вирівнюючи умови життя буковинців у місті і селі. Це правильний шлях, ми йтимемо ним і далі.
Прес-служба ОДА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *