До камери через камеру

Ви вірите у наївних міліціонерів? Вважаєте, таких немає? А я одного знаю – міністра внутрішніх справ Могильова. Не встиг чоловік «вивчити» українську мову за велінням президента, як видав власне розпорядження, згідно з яким працівники ДАІ повинні фіксувати свою роботу на камери відеоспостереження. Це наївність чи гра на публіку?

Звичайно «інспектор Дулін» (для тих, хто не в темі – це «зірка» Інтернету минулого тижня, вінницький ДАІ-шник, який тицяє водієві дулю) завдав міністру клопоту: «відмазатися» перед ЗМІ, звільнити Дуліна і, найважче, вжити ефективних заходів, рятуючи «обліко морале» відомства. Не вигадавши нічого кращого, вирішили до жезла й свистка додати відеокамеру.

Запитань лише два. Перше банальне: помноживши кількість ДАІ-шників на вартість навіть найдешевшої відеокамери отримаємо суму в межах річного бюджету пересічного українського райцентру. Де МВС планує взяти такі гроші? Хіба самі інспектори «скинуться» нетрудовими доходами, заробленими на дорогах. Бо коли гроші виділять з бюджету, то як же тоді з виконанням розпорядження прем’єра Азарова про заборону ремонтів, придбання меблів, техніки та авт?

Друге питання – філософське. Де знайти ДАІ-шника, який свідомо й добровільно записуватиме на камеру усе «багатство лексики» і неоформлені штрафи за порушення, знаючи, що за це, за законом, можна втратити роботу, а то й «сісти»? Так би мовити, до камери тюремної через відеокамеру…

Зрештою, коли відеокамера насправді допоможе подолати корупцію, пропоную один раз розоритися й обладнати камерами суди, освітні заклади, лікарні, а в державних установах для підсилення ефекту вмонтувати по дві штуки на кабінет. Рік посидимо голодними, зате справедливість переможе!

Лєра ЯСНИЦЬКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *