До Європи – через доступність для інвалідів

За таким принципом працюють члени Комітету забезпечення доступності для інвалідів при виконкомі чернівецької міської ради.  На засіданні під головуванням  першого заступника чернівецького міського голови Миколи ПОПАДЮКА керівники соціальних установ і заступники голів районних у місті рад звітували з єдиного питання: що у місті зроблено, аби забезпечити інвалідам доступність до органів влади, транспортних засобів, закладів культури і сфери обслуговування.
Радянські часи залишили нам у спадщину сором’язливу звичку «не бачити» інвалідів. Тож нині для забезпечення нормальних умов для їхнього проживання поруч з нами доводиться робити дуже багато і «влазити» в найменші подробиці цієї справи – від в’їзних пандусів до спеціально облаштованих туалетів. Найкращі справи – на залізничному вокзалі. Тут окрім спеціальних зручностей інвалідові запропонують придбання квитка на потрібний поїзд, посадку і висадку з нього. Натомість з міської податкової інспекції на пропозицію зробити необхідне переобладнання – ані слуху, ані духу…
Оскільки виділені місця на парковках часто займають зовсім не інваліди, прозвучала думка запозичити досвід французів, де на таких стоянках є таблички: «Забрав моє місце – забери мою біду». Побожні буковинці, щоправда, не зважилися пристати на таку пропозицію.
На думку членів Комітету доступності, здійснені покращення підуть на користь не лише інвалідам та малорухомим людям, а й усій міській громаді, бо вестимуть нас до цивілізації.
Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *