Депутати проти вирубки лісів

Рішенням XXI-ї сесії облради V скликання постійним комісіям крайового парламенту, депутатам облради доручено невідкладно взяти участь у здійсненні комплексних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха. Зокрема, спільно з депутатами сільських, селищних, міських та районних рад, громадськими організаціями депутати братимуть участь у здійсненні громадського контролю за ціновою ситуацією в населених пунктах, які постраждали від стихії, з метою недопущення необґрунтованого підвищення цін на продукти харчування та предмети першої необхідності.
Облрада вирішила також звернутись до керівництва держави з пропозицією невідкладно створити в Карпатському регіоні репрезентативну мережу науково обґрунтованого і технічно оснащеного геоекологічного моніторингу з метою забезпечення достовірною, своєчасною інформацією про стан природних і поселенських систем. Враховуючи, що
неконтрольована вирубка лісів призвела до величезних матеріальних збитків внаслідок стихії, депутати висловились за заборону постійної промислової вирубки лісів на території Чернівецької області і вирішили звернутися до ВРУ та Кабміну з клопотанням щодо необхідності створення правового механізму визначення потреби у вирубці лісів. Пропонується також розглянути можливість здійснення вирубки лісів виключно в зимовий період. Депутати вирішили звернутися до Уряду щодо необхідності визначення порядку компенсації матеріальних збитків, завданих стихією підприємцям Чернівецької області, а також щодо невідкладного прийняття Програми протизсувних робіт на території області, проект якої був розроблений та поданий на розгляд Кабміну обласною державною адміністрацією.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *