Чернівці: Водогоном займуться німці, а теплом – американці

Німецький державний банк розвитку «KFW» планує надати Чернівцям 20 млн. євро кредиту на поліпшення системи водозабезпечення міста.

Про це у Кременчуку на всеукраїнському семінарі мерів України з реформування ЖКГ заявила офіційний представник банку. За її словами, кредит буде виділено найближчим часом. Термін кредитування – 10-12 років. Кредит буде спрямований на ремонт труб і реконструкцію водозабору від річки Прут.

Чернівці потрапили до переліку 34 міст, які обрані для участі у проекті USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» (РМТ). Співпраця проекту РМТ з містами-партнерами триватиме 3 роки.

Буде проведено аналіз стану систем теплопостачання в містах, розроблено енергетичні плани, а також відповідну нормативно-правову базу, визначено технічні специфікації приладів обліку, запроваджено енергоефективні технології та проведено моніторинг результатів цих проектів.

Крім того, проект РМТ сприятиме створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів і допоможе в покращенні управління та підвищенні фінансової відповідальності домовласників.

Років з 10 тому за такою ж програмою, тільки обласною працював з нами ТАСІS, допомагаючи розвиткові туризму. Гроші на це були отримані шалені, а результатів, як і годиться, — жодних.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *