Чернівецькі піротехніки знешкодили фугасну авіабомбу ФАБ-50

mns

Чернівецькі піротехніки знешкодили фугасну авіабомбу ФАБ-50 часів 2 світової війни, яку на своєму городі знайшов мешканець Хотинщини.

Мешканець с. Малинці Хотинського району проводив земляні роботи на своєму городі. Коли плуг вивернув із землі великий предмет, схожий на снаряд, чоловік не на жарт наполохався. Проте діяв дуже виважено, одразу ж повідомив про небезпечну знахідку правоохоронців та рятувальників МНС.

До прибуття на місце виявлення вибухонебезпечного предмету працівників групи піротехнічних робіт ГУ МНС, знахідку охороняли місцеві міліціонери.

Піротехніки встановили, що знайденим предметом є фугасна авіабомба ФАБ – 50 часів 2 світової війни. З метою недопущення несанкціонованого спрацювання ВНП працівники групи застосували спеціальний піротехнічний автомобіль з маніпулятором. Саме за його допомогою авіабомбу завантажили у кузов автомобіля та доправили до піщаного кар’єру у с. Чорнівка. Встановленим порядком авіабомбу було знешкоджено.

Головне управління МНС в Чернівецькій області нагадує мешканцям Буковини, що з початку цього року в області виявлено 147 боєприпасів та набоїв (загальною кількістю 895 штук) часів 2 світової війни. На щастя під час виявлення вибухонебезпечних предметів люди не постраждали. Ще раз закликаємо громадян дотримуватись правил безпеки при виявленні ВНП:

  • не чіпати знайдений предмет;
  • не завдавати по ньому ударів чи намагатися його розібрати;
  • виявивши невідомий предмет одразу ж телефонувати за номерами «101» та «102».

Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *