Чернівецькі діти отримали подарунок від німецького видавництва РІТS

Чернівецький обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи отримав у подарунок К-АВС тест від німецького видавництва РІТS за сприяння Ротарі клубу  Констанц-Майнау (Німеччина).

Влітку минулого року член цього клубу, голова комітету по співпраці Німеччина-Україна Олександр Кірюхін, будучи з робочим візитом в Чернівцях, відвідав Центр і люб’язно запропонував готовність допомогти. Він організував надання тесту німецьким видавництвом та його передачу в Центр Реабілітації діток.

Даний тест використовується у багатьох країнах світу для оцінки рівня розумового розвитку як здорових дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, так і дітей з порушеннями розвитку, для планування та оцінки реабілітаційних заходів, для нейропсихологічних досліджень, з науково-дослідною метою.

К-АВС тест стане ще одним важливим діагностичним інструментом для комплексного обстеження дітей та для якісного планування психологічної реабілітації дітей-інвалідів в обласному центрі.

Тестова батарея Кауфмана, К-АВС тест, з програмним забезпеченням для комп’ютерної обробки результатів  є багатовимірним діагностичним інструментом для оцінки інтелектуальних здібностей дітей дошкільного і шкільного віку.

Він являє собою набір з 16 частин, які називаюсться субтестами, які дитина виконує, а результат про виконання заноситься в протокол.Кожен субтест має своє призначення, як от оцінити короткочасну пам’ять дитини, здатність мислити конкретно і загально або математичні здібності.

Завдання різні, як от скласти послідовно серію фотографій якоїсь події, скласти з трикутників картинку, як на малюнку, запам’ятати як були розміщені предмети на малюнку і показати їх розміщення на чистому листі, вгадати, що зображено на недомальованих картинах та ін. За кожне вірно виконане завдання з субтесту дитина отримує 1 бал, за невірно виконане – 0 балів.

Щоб підрахувати результат існує комп’ютерна програма , куди заносяться бали з протоколу та вік дитини. Програма здійснює підрахунок і видає результат по 16 субтестах та висновок про рівень розвитку здібностей дитини ( мислити, запамятовувати), коефіцієнт інтелекту (IQ) та про розвиток навичок (математичних, читання).

Психолог на підставі отриманих результатів бачить слабкі та сильні сторони розвитку дитини, дає рекомендації щодо занять для покращення розвитку навичок, проводить повторне тестування через певний період часу і оцінює ефективність занять.

Вартість К-АВС  – 1,500 євро

Банер Ротарі клубу Констанц-Майнау. Констанц (нім. Konstanz) — головне місто округу Констанц у федеральної землі Німеччини Баден-Вюртемберґ, при витоку Рейну з Боденського озера.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *