Через 15 років не буде смерті

Американський учений після довгих досліджень дійшов висновку, що організм людини можна омолоджувати, перескладаючи елементи ДНК, на кшталт того, як вихідний код програми складається у новий виконуваний модуль.
У ланцюжку ДНК міститься чотири види азотистих сполук, тобто структурних хімічних одиниць. Усі гени людського організму закодовані за допомогою аденіну, гуаніну,  тиміну й цитозину, які складаються у певну послідовність. Курцвейл виголошує: «Гени – це програма. Ми вивчаємо можливість маніпулювати ними всередині нас».
Нано- та біотехнології, на думку дослідника, нададуть можливість надовго продовжити життя людини. Він пише про це в новій своїй книзі, написаній у співавторстві з доктором Тері Гросманом, засновником клініки довголіття в Денвері: «Я думаю, що смерть – це трагедія. Старіння – також трагедія. І наша мета – подолати ці обмеження».
Обидва дослідники, Курцвейл і Гросман, вважають, що вивчення біології людини має багато спільного з вивченням комп’ютерних наук. На їхню думку, усім відкриттям у генетиці вчені зобов’язані порівнянню процесів, що відбуваються, із тими, що мають місце у світі інформації.
Називаючи нано- і біотехнології джерелами майбутнього безсмертя людей, вчені згадують і про засоби, які могли б продовжити людське життя вже зараз. Як не парадоксально, але на запитання, що слід робити людині, аби уповільнити старіння, доктор Гросман дає просту відповідь: «Контролювати стреси і не вживати цукру».
Уперше Курцвейл порівняв людину з комп’ютером у книзі «Епоха живих машин», що вийшла у світ 1999 року. Тоді він стверджував, що комп’ютерний інтелект за кілька десятиліть переважить людський. У новій книзі винахідник висловлює ще сміливіші ідеї. Виходячи з того, що можливості  комп’ютерів найближчим часом стануть практично необмеженими, дослідник стверджує, що за допомогою цих розумних машин буде досягнута можливість подолати смерть.
У подальшому розвитку людства Гросман та Курцвейл визначили три стадїї, які має пройти homo sapiens у найближчі 20 років. Згідно з їхнім передбаченням, до кінця 2020-х років у наслідок застосування нанотехнологій і розвитку штучного інтелекту люди зможуть змінювати власне тіло на клітинному рівні за власним бажанням. На думку дослідника, через 10-15 років повне розшифрування людського геному дозволить не лише ліквідувати хворобу, що розвивається, але й повертати час назад, зупиняючи процес старіння.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *